Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Binden Fazla Aday Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binden Fazla Aday Var
Aksaray merkezdeki 48 mahalle ile merkez ve ilçelere bağlı köylerde muhtarlık için çalışmalar başlarken sadece merkez mahalle muhtarlıkları için aday sayısı 500’ü geçti.

Yaklaşık 5,5 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan adaylarının çalışmaları sürerken Aksaray merkez ile merkez ve ilçelere bağlı köylerde de muhtarlık yarışı devam ediyor. Aksaray merkezde bulunan toplam 48 mahalle ile merkez ve ilçelere bağlı 175 köyde muhtar olabilmek için çalışmalarını sürdüren adaylar 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenilen yerel seçimlerde ipi göğüsleyebilmek adına şimdiden kapı, kapı gezmeye başladılar.

Merkez mahallelerde geçmiş yıllarda olduğu gibi mevcut adaylar favori olarak gösterilirken bazı muhtar adaylarının billboardlara kadar girmesi ve çalışma temposu merkezde bazı mahalle muhtarlarının değişebileceği şeklinde yorumlanıyor.

“Köy muhtarları kalabilir ancak mahalle muhtarlarına artık yeni süreçte gerek yok” diyerek muhtarlık seçimini değerlendiren Aksaraylılar; “Muhtarlık müessesi geçmiş yıllarda bazı belgelerin verilmesi ve mahallelerin takibi için gerekli görülmüş. Bu müessese de teknolojinin gelişmesi ile artık bu işleri yapmıyor. Genel olarak çoğunlukla mahalledeki eksik görülen noktaları bazı kurumlara iletmek ve mahalle sakinlerine gelen tebligatları alıyorlar. Bu eksiklikler artık internet üzerinden bu kurumlara mahalleliler tarafından da çok rahat iletilirken mahalle muhtarlarına verilen ve çoğu zaman muhataplarına hiç ulaşmayan tebligatlar büyük hak kayıplarına ve mağduriyetlere de neden oluyorlar. Şimdi bakıyoruz büyük mahallelerde 20’den fazla kişinin muhtar olabilmek adına aday olduğunu duyuyoruz. Bunun amacı gerçek anlamda nedir bilmiyoruz ama mahalle muhtarlıkları bizce kaldırılmalı.

Köy muhtarlıklarına gelince, kırsal alanda köylerin sorunları ve ihtiyaçları için Valilik veya kaymakamlıklarla köprü görevi üstlendikleri ve köylerin il özel idaresi başta olmak üzere tüm sorunları için uğraştıkları için gerekli görünüyor. Bu muhtarlıklar devam etmeli. Ancak muhtarlık seçimlerinin köylerde ne kadar sıkıntılı geçtiğini geçmiş yıllarda gördük ve acı olayları duyduk. Bu seçimde inşallah böyle olayları görmez ve duymayız. Demokratik bir ortamda sağduyulu bir seçim geçirilmesi tek temennimiz. Sonuçta hiç birimiz düşman değiliz. Bu yolda çalışmalarına başlayan ve önümüzdeki haftalarda başlayacak olan tüm muhtar adaylarına başarılar dileriz” dediler. (Haber: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürücüler Zam Beklenen Muayene Ücretine TepkiliÖnceki Haber

Sürücüler Zam Beklenen Muayene Ücretine...

Kan Bağışı Kampanyası Eğitim Yuvalarında Devam EdiyorSonraki Haber

Kan Bağışı Kampanyası Eğitim Yuvalarında...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar