Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sürücüler Zam Beklenen Muayene Ücretine Tepkili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler Zam Beklenen Muayene Ücretine Tepkili
TÜVTÜR araç muayene istasyonlarının aldıkları yüksek ücretlerden şikâyetçi olan araç sahipleri zam beklentisine tepki göstererek “Araçlara sadece 5 dakika bakma karşılığı alınan bu ücret zammı bırakın indirilmeli” dediler.

Ülke genelinde yıllar öncesinde özelleştirilen ve TÜVTÜRK isminde araç muayenesi yapan tesislerde uzun araç kuyrukları ve verilen hizmetlerden dertli olan araç sahipleri sosyal medya başta olmak üzere birçok alanda dile getirilen yüzde 60’lık zam söylentisine tepki gösterdiler.

“Araçlara nasıl bir bakım yapılıyor veya vatandaşa nasıl bir hizmet veriliyor ki bu paralar isteniyor?” diyerek sözlerine başlayan araç sahipleri; “Yıllar öncesinde araç muayene istasyonları özelleştirildi. Bu özelleştirilme sonrasında araç muayeneleri sürekli zamlandırılırken araçlara harcanan para miktarı her yıl daha arttı. Ticari olan araçların her yıl muayenesinin yaptırılması ve ücretlerinin de daha yüksek olması başlı başına sorunken muayene ücretlerine yapılan zamlar her yıl daha büyük yük olmaya başladı. Bu istasyonlarda hizmet verildiğini iddia eden çıksın nasıl hizmet olduğunu anlatsın. Aracı bir kapıdan alıp diğer kapıdan çıkartan çalışan eksikleri söyleyip “git yaptır” diyerek elimize bir liste veriyor. Bu tamiratı bu kişiler yapmıyor veya bunun için bir malzeme kullanmıyor. Tesis kapısında sürücülerin bekleyeceği hiçbir yer yok. Binlerce lira alıp bir bardak çayı bile gelenlere çok görüyorlar. Saatlerce insanlar orada ayakta beklemek zorunda kalıyor. Yazın güneşin altında, kışın soğukta rezillik diz boyu. Bir kişi de çıkıp “Bu ne rezillik?” demiyor. Bizlere nasıl bir hizmet veriliyor da bir de zam bekleniyor. Zaten yapılan işe göre alınan ücret en az 4-5 kat fazla. Bizleri yönetenlerin artık bu istasyonların müşterileri yani araç sahipleri için fiziki alanlarını düzeltmelerini ve yaptıkları hizmete göre ücretlendirme yapmalarını bekliyoruz. 5 Dakika araca bakmak için aracı tamir edenden fazla ücret alınan bir sistemin adını biz değil sizler koyun” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eminoğlu "Spor Yatırımlarının Meyvesini Alıyoruz"Önceki Haber

Eminoğlu "Spor Yatırımlarının Meyvesini...

Binden Fazla Aday VarSonraki Haber

Binden Fazla Aday Var

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar