Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Başkan Dinçer “Tutamayacağımız Sözü Vermedik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer “Tutamayacağımız Sözü Vermedik”
Aksaray belediyesi başkanı Dr. Evren Dinçer su sorunu konusunda yaptığı açıklamasında arıtma tesisindeki çalışmaların sürdüğünü söylerken Aksaray’da 120 proje ve 10 milyar liralık yatırım yapıldığını ve yapamayacakları işin sözünü vermediklerini söyledi.

31 Mart 2019 seçimleri sonunda Aksaray belediyesi başkanlığına seçilen ve başkanlık döneminin ilk dönemini tamamlamak üzere olan Aksaray belediyesi başkanı Dr. Evren Dinçer 10 Ocak çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir program düzenledi. Dinçer düzenlediği programda gazetecilerin günlerini kutlarken Aksaray belediye başkanlığı görevine seçildiği günden bu güne kadar yapımına başlanılan ve yapımı tamamlanan 12o projeyi slayt gösterisi ile gösterirken bu projelerin toplam değerlerinin 10 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.

Soru cevap şeklinde devam eden programda ikinci dönem projeleri konusunda konuşan başkan Dinçer, kendisinin mevcut belediye başkanı ve aynı süreçte de aday adayı olduğunu ikinci dönem için de Aksaray’a hizmet etmek için hazır olduğunu ve kendisine aynı görevin tekrar verilmesi durumunda yeni projeler ile Aksaray’ın çehresini değiştirmeye devam edeceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği alan ve sonraki kentsel dönüşüm alanı konusunda açıklama yapan Dinçer; “Aksaray’da yapılması imkânsız denilen bir alanda çalışmalarımıza ilk göreve geldiğimiz süreçte başladık. Bu alanın yenilenmesi için görüşmelerimizi tamamlarken istenmeyen bir Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan olaylara rağmen alanda çalışmalarımız başlattık. Geldiğimiz noktada çalışmalar aralıksız sürüyor. Bununla beraber imar düzenlemesi ile bireysel olarak da dönüşüm çalışmalarını hemşerilerimiz başlattı. Aksaray’da bu süreçle beraber her noktada dönüşüm yapılıyor. Yakın zamanda Aksaray’daki yapıların tamamen depreme dayanıklı hale getirilmesini hedefliyoruz. Bu konuda çevre ve şehircilik müdürlüğümüz de binaların sağlamlık testlerini yaparak sıkıntılı alanların yıkılması için işlemlerini yapıyor” dedi.

Aksaray’ın en büyük sorunlarının başında gelen içme suyu sıkıntısı konusunda yöneltilen soru üzerine açıklama yapan başkan Dinçer; “Aksaray’da bundan yıllar önce bir arıtma tesisi çalışması başlamış ve bu konudaki çalışmalarda ekonomik sebepler ve değişik sorunlardan kaynaklı işlerde gecikme oldu. İşi alan firma diğer ihale yapılan yerlerdeki gibi işten vazgeçti ve yeni ihale süreçleri ile çalışmalar yeniden başladı. Bizler hemşerilerimize yapamayacağımız işlerin sözünü vermiyoruz. Bu projede dış bir havzadan su getirilmiyor. Buradaki suyun arıtma ve kalitesinin artırılması için çalışmalar sürüyor. Aksaray’da devam eden projede sona gelinde ve yüklenici firmanın 72 günlük bir deneme sürecinden sonra Bağlı’daki arıtma tesisimiz de Aksaraylıların hizmetine girecek” dedi. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süt Üreticisi Soruyor “Bu Nasıl Adalet ?”Önceki Haber

Süt Üreticisi Soruyor “Bu Nasıl Adalet ?...

Koçaş “Hedefimiz Turizm Olmalı”Sonraki Haber

Koçaş “Hedefimiz Turizm Olmalı”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar