Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Koçaş “Hedefimiz Turizm Olmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçaş “Hedefimiz Turizm Olmalı”
Aksaray’ın tarım ve sanayi noktasında hedeflerine ulaştığını kaydeden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Koçaş Aksaray’ın bundan sonraki hedefinin turizm olması gerektiğini söyledi.

Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Aksaray’daki gazetecilerle bir araya gelen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Ahmet Koçaş ve meclis üyeleri gazetecilerin günlerini kutladı. Programda Aksaray hedefleri için önemli açıklamalarda bulunan yönetim kurulu başkanı Koçaş organize sanayi bölgelerinin son durumları hakkında bilgiler verirken turizm konusunda Aksaray’ın çok geride olduğunu belirterek bundan sonraki süreçte Aksaray’ın hedefinin turizm kenti olma yolunda ilerlemesi olduğunu söyledi.

Aksaray merkezdeki OSB’deki arsa sıkıntıları ve genişleme alanları konusunda açıklama yapan Koçaş; “Aksaray’daki organize sanayi bölgemizde büyük yatırımcılarının isteklerini karşılayacak büyüklükte arsa kalmadı. Bu nedenle Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy organize sanayi bölgeleri faaliyete geçirildi. Şu anda Sulatnhanı ve Ortaköy OSB’lerine yoğun talep olduğunu duyuyoruz. Bununla beraber Ağaçören-Sarıyahşi ile Gülağaç-Güzelyurt OSB’lerinin de kurulumlarını gerçekleştirdik. Merkezde yatırım için yer isteyen firmalarımızı organize sanayi bölgelerimize yönlendiriyoruz. Aksaray’daki OSB alanı bölgede mera alanı kalmaması nedeniyle genişletilemez bir duruma geldi. Bu konudaki girişimlerimiz sonunda Tarım bakanlığımız bölgedeki mera alanından başka alan olmadığı gerekçesi ile genişleme alanına müsaade etmedi. Bu konuda yeni yatırımcılarımız ilçelerimizdeki OSB’lere yönlendiriliyor. İlerleyen dönemde bu alanlarda tamamıyla dolacak ve Aksaray’ın her köşesinde üretim yapılabilecek.

Görüldüğü üzere Aksaray tarımda da, sanayide de istediği seviyeye ulaştı ancak turizmde çok geride kaldı. Bundan sonraki hedefimiz turizm olmalı. Organize sanayi bölgesinde olduğu gibi turizm için gelecek yatırımcılara kaplıca alanları için de diğer alanlar için de yerleri belirleyip göstermeliyiz. Hasandağı bölgesindeki yol sorunu ortadan kaldırılırken Güzelyurt ve diğer turizm merkezlerinin yolları düzeltilmeli ve yol sorunları tamamen ortadan kaldırılmalı. Turizm bölgesinde özellikle de hizmet sektöründe çalışan arkadaşlar düzgün bir eğitim ile gelenlerin taleplerini dinleyebilmeli ve hizmet sektörü profesyonel hale getirilmeli. Bu sorunu da aştığımız takdirde Aksaray turizm kenti olarak en güzel tanıtımı yapacaktır. Aksaray’ın doğru ve güzel tanıtıma ihtiyacı var. Bu konuda siz basın mensuplarına da önemli görevler düşüyor” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Tutamayacağımız Sözü Vermedik”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Tutamayacağımız Sözü Verm...

Güzellik Salonuna Uyuşturucu OperasyonSonraki Haber

Güzellik Salonuna Uyuşturucu Operasyon

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar