Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TYP İle 25 Kişi Daha İstihdam Edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TYP İle 25 Kişi Daha İstihdam Edilecek
İstihdama katkı sağlamak için düzenlenen TYP (Toplum Yararına Programı) kapsamında Gençlik spor Bakanlığına bağlı yurtlarda 9 ay süre ile görev alacak 25 personel alımı gerçekleştirilecek.Aksaray Çalışma ve İş Kurumu müdürlüğü Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Gençlik ve Spor ile müdürlüğü ile birlikte Gençlik ve spor Bakanlığına bağlı yurtlarda 9 ay süre ile 25 kişinin alınacağını duyurdu.

9 Ay sürecinde yurtlarda görev almak için başvurular 1 Eylül Cuma günü ile 5 Eylül Salı günleri arasında e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılacak. İlçelerde ise başvurular Kaymakamlık ile Belediyelerdeki İŞKUR irtibat noktaları ile www.iskur.gov.tr adreslerinden yapılabilecek. Başvuruların ardından 7 Eylül 2023 Perşembe günü Aksaray gençlik merkezi salonunda noter kurası ile 25 kişi ve yedekler belirlenecek. Belirlenen 25 kişi 15 Eylül 2023 ile 14 Haziran 2024 tarihleri arasında belirlenen noktalarda görev yapacaklar.

BAŞVURU YAPACAKLAR İÇİN ŞARTLAR

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu müdürlüğünden başvurularla ilgili yapılan açıklamada;

“1) Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

2) Bir kişi 27.09.2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilecektir.

3) TYP’lere programa devam süresince Adres Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir.

4) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. Yurtlar ve sığınma evleri,vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ve 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.

5) Aynı adreste ikamet eden kişilerin listelerde isimlerinin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.

6) TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar ve Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar” denildi.  (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Zehir Tacirlerine Göz AçtırmıyorÖnceki Haber

Jandarma Zehir Tacirlerine Göz Açtırmıyo...

Belediye Harika Bir Eserini Daha Aksaraylıların Hizmetine SunuyorSonraki Haber

Belediye Harika Bir Eserini Daha Aksara...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar