Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TÖHOB “65 Yaş Üzeri Ayda Sadece 4 Gün Ücretsiz Taşınacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÖHOB “65 Yaş Üzeri Ayda Sadece 4 Gün Ücretsiz Taşınacak”
Türkiye özel halk otobüsleri birliği (TÖHOB) 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz ulaşımına dair önemli bir karar aldı. Bu kararın Aksaray’daki özel halk otobüsleri tarafından uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Uzun süredir sürekli tartışma konusu olan 65 yaş üzerindeki vatandaşların ücretsiz ulaşımları konusunda Türkiye genelindeki özel halk otobüsleri birliği tartışılacak bir karar aldı. Kısa adı TÜHOB olan birliğin son kararına göre ücretsiz ulaşım hakkı olan 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar ayın sadece 4 günü ücretsiz ulaşım hakkını kullanacakları ve bu günlerinde otobüslerde duyurulacağı açıklanırken 65 yaş üzerindeki vatandaşlardan da diğer günler için kamuya ait belediye ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri istendi.

Alınan bu kararın bağlayıcı olup olmadığı veya Aksaray’ın da bu uygulamaya destek verip vermeyeceği konusunda bir açıklama yapılmazken Aksaraylı vatandaşların bir kısmı kararı eleştirirken bir kısmı da destek verdi.

“Alınan Karar Geç Kalınmış Bir Karar”

65 Yaş üzerindeki vatandaşların ücretsiz ulaşımı konusunda konuşan bazı vatandaşlar; “65 Yaş üzerindeki büyüklerimizle ilgili tek eleştirimiz sabahın erken saatleri ile iş saatlerinde toplu taşıma araçlarını doldurmamaları olacaktır. Onların bu araçları nasıl kullandığı değil kalabalık saatler dışındaki saatleri tercih etmelerini istiyoruz. Ancak günün her saatinde otobüslere binenlerin çok büyük bölümü 65 yaş üzeri. Ücret konusu Halk otobüsü sahipleri ile bu işin sorumlularını ilgilendirir” derken sektör çalışanları da “Geç kalınmış bir karar diyerek” yaptıkları açıklamada; “Aksaray’ın bu uygulamaya destek verip vermeyeceği konusunda bir bilgiye sahip değiliz, ancak bu uygulama gerçekten geç kalınmış bir uygulama. Bu kart kullanımları günlük tek iniş biniş veya belli saatler dışında yapılmalı. Çarşı merkezinde parkta oturup ihtiyaçları için gün içerisinde 3-4 defa otobüsü kullananlar da var hafta da sadece 3-4 kez sadece işi için kullananlar da var. Bunların birbirlerinden ayrılmaları gerekiyor. Sabahın erken saatleri ile akşamın mesai çıkış saatlerinde bu kartların geçersiz olması gerekiyor. Bu kadar yoğun kartın dağıtıldığı bir yerde işçiler ve memurlar ulaşımda sıkıntı yaşarken otobüslerin büyük bölümü sadece vakit geçirmek yani gezmek için çarşıya çıkan kişilerle dolu. Bunlar daha erken veya daha geç gidebilecekken gün içerisinde en yoğun saatleri tercih ediyorlar. Yani maliyetlerin bu kadar arttığı bir dönemde bu karar geç kalınmış bir karar” dediler.

“65 Yaş Üzeri Sürekli Gündeme Getiriliyor”

65 Yaş üzerinin ulaşımı konusunda alınan kararı değerlendiren bazı vatandaşlar da bu konunun sürekli gündemde tutulmasının anlamsız olduğunu söylerken bununla ilgili belediye ve Bakanlık kararlarının bağlayıcı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmasını beklediklerini söylerken alınan kararın sadece Aksaray değil Türkiye’nin birçok ilinde uygulanmasının mümkün olmayacağını ifade ettiler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınıf Geçme Puanı Yükseltildi Meslek Liseliler TepkiliÖnceki Haber

Sınıf Geçme Puanı Yükseltildi Meslek Lis...

Kaligrafi Öğrenen İmam Camilerde Sanatını İcra EdiyorSonraki Haber

Kaligrafi Öğrenen İmam Camilerde Sanatın...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar