Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Şehrin Huzuru İçin 7/24 Sahadalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehrin Huzuru İçin 7/24 Sahadalar
Aksaray il emniyet müdürlüğü asayiş şubesi ekipleri huzur ve güven için yaptıkları şok uygulamalarda 3 bin 349 şahsın GBT kaydını sorguladı.

Aksaray il ve ilçe merkezlerinde güven ortamının sağlanması ve suç olaylarının önlenmesi için çalışmalarına ara vermeden devam eden Aksaray il emniyet müdürlüğüne bağlı asayiş şubesi ekipleri Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile gündüz ve gece saatlerinde şehrin değişik noktalarında yaptıkları uygulamalarda 3 bin 349 kişinin GBT sorgusunu gerçekleştirdi. Yapılan GBT sorgularında arama kayıtları olan 35 kişi yakalanırken bunlardan toplamda 99 yıl hapis cezasının bulunduğu tespit edilen 22 kişi sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yine aynı dönemde il genelinde huzuru bozan ve değişik suçlara karışan şahıslarla ilgili çalışmalarını da sürdüren polis ekipleri 168 kişiye işlem yaptı. İşlem yapılanlardan 3’ü de sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca uygulamalar esnasında toplam 362 araç kontrol edilirken yapılan aramalarda; 5 adet ruhsatsız tabanca 48 adet fişek, 4 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca 27 adet fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 12 ayrı şahıstan 29,97 sentetik kannabinoid (bonzai), 135,15 gram metamfetamin, 72,94 gram esrar ve 65 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yapılan şok uygulamalar ve suç olaylarına müdahalede başarılı grafiğini sürdüren polis ekiplerinin uygulamalarına takılan Aksaraylılar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray Türkiye’nin merkezinde olması nedeniyle nüfusuna bakıldığında çok fazla göç alıyor ve göç veriyor. Şehirdeki insan hareketliliği ve değişimiz ister istemez asayiş ve diğer suç olaylarını artırıyor. Bu süreçte suç olaylarını önlemek ve bizlerin huzur ve güven ortamının bozulmaması için görev yapan polis ekipleri her şeyden önce önleyici olma görevini başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Şehrin değişik noktalarında farklı zamanlarda uygulamalar sıklaştırıldı. Bizler bu uygulamalardan memnunuz. Yapılan uygulamalar sırasında değişik yasadışı veya bulundurulması yasak olan silah veya başka malzemelerin de ele geçirildiğini basın aracılığı ile takip ediyoruz. Burada 2 dakika beklemenin kimseye bir zararı yok. İl genelinde suç olaylarına müdahale ve faillerinin yakalanma süresi de oldukça başarılı verilere sahipler. Allah güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin” derken asayiş ekiplerinin uygulamalarını önümüzdeki günlerde de sürdüreceği öğrenildi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortaköy’de Halk Değişim DiyorÖnceki Haber

Ortaköy’de Halk Değişim Diyor

SÜT TAŞIYAN TIR, FABRİKAYA GİRMEK İSTEYEN TIRA ÇARPTI! TRAFİK KİLİTLENDİSonraki Haber

SÜT TAŞIYAN TIR, FABRİKAYA GİRMEK İSTEYE...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar