Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanayide Eski Tat Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayide Eski Tat Yok
Geçtiğimiz yıl yeni yerine taşınan oto sanayide kış mevsimi öncesi beklenen yoğunluk yaşanmazken esnaflar konum ve eski sanayide kalan işyerlerinin işlerini olumsuz etkilediğini söylediler.

Aksaray’da kış mevsimi yaklaşırken evlerde olduğu kadar araçlar için de kış hazırlıkları başladı. Yağışsız olsa da soğuk iklimde bulunan Aksaray’da her yıl bu dönemde başlayan araç bakımları konusunda eski yoğunluk yaşanmıyor. Özellikle antifriz ve akü ölçümü ve diğer bakımları yapılan araçların eskisi kadar sanayiye gelmediğini söyleyen sanayi esnafları sanayinin konumu ve eski sanayide hala işletme olmasının bu konuda işlerini olumsuz etkilediğini söylediler. Yeni sanayi bölgesinin tam anlamıyla faaliyete geçmesi için sanayi dışındaki işletmelerin kapatılması gerektiğini söyleyen esnaflar aksi durumda kendilerinin de merkeze taşınmak zorunda kalacakları uyarısında bulunarak yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da yeni yapılan sanayi bölgesine eski yerimizden geçen sene taşındık. Bu yerde yol sorunu olmak üzere birçok sorun çözüm beklerken işlerimizdeki düşüş de en büyük sorunumuz haline geldi. Sanayideki alanın çok büyük olması ve merkezden uzak olmasından dolayı hemşerilerimiz ya gelmek istemiyor ya da gelseler bile bizleri bulamıyorlar. Buraya gelen her iki yolda da kalabalık ve kazalar artarken merkezde yani eski sanayi içerisinden dükkân yok gerekçesi ile çıkmayan esnaflar da bu konuda bizlere göre daha şanslı hale geldiler. Bizler bu süreçte taşınmak için çok acele ettiğimizi anladık. Madem bu alanda taşınmayanlar çalışmaya devam edecekti bizlere neden bölgeye apar topar taşınmak zorunda kaldık?.

İşlere gelince artık araç sahipleri eskisi kadar bakıma önem veremiyor. Çünkü ekonomik şartlar nedeniyle araçlar ikinci plana düştü. Modelli aracı olanlar yani ekonomik olarak rahat olanlar da servislerinde bu işi yaptırıyorlar. Kış öncesi araçların zarar görmemesi adına antifriz ve akü ölçümü başta olmak üzere bakımlar yapılmalı. Bu bakımlar araçların daha büyük zarar görmemeleri adına çok önemli. Allah göstermesin ufak bir bakım ile bitecek bir sorun on binlerce lira zarara sokabilir hatta kazalara bile neden olabilir. Bu nedenle kış öncesi araçlarınızın bakımlarını ihmal etmeyin” uyarısında bulundular. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HEM ALKOLLÜ HEM EHLİYETSİZ!Önceki Haber

HEM ALKOLLÜ HEM EHLİYETSİZ!

Ne Yapsalar CaydıramıyorlarSonraki Haber

Ne Yapsalar Caydıramıyorlar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar