Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sadece Düğün Değil Aksaray’a da Eziyet Ediyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sadece Düğün Değil Aksaray’a da Eziyet Ediyorlar
Aksaray genelinde yaz boyu devam eden düğünlerden önce oluşturulan konvoyların cadde ve sokaklarda kural tanımaz hareketleri nedeniyle şehrin her noktasında trafik eziyete dönerken sürücülerde vatandaşlarda duruma isyan ediyor.

Her yıl yaz ayı ile başlayan ve 3-4 ay devam eden düğün sezonu bu yılda beklenen tarih ile başladı. Aksaray’ın merkezi başta olmak köy ve ilçelerde düğün merasimleri organize edilmeye devam ediyor.

Düğünlerdeki silah kullanımı konusunda bu yıl taviz verilmeyeceğini yaz başında kararlı denetimleriyle gösteren il emniyet müdürlüğü ile il jandarma komutanlığı düğün magandalarına göz açtırmadı.

Devam eden düğünler için sıkı denetimler sürerken il merkezinde oluşturulan düğün konvoyları ve konvoylar içerisindeki trafik magandalarının yaptıkları trafikteki diğer sürücüleri de her gün aynı rezaleti yaşamak zorunda kalan vatandaşları da çileden çıkarttı. Özellikle Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Somuncu baba külliyesi önü ve buraya bağlanan yollar ile E-90 karayolu yaz boyu özellikle de hafta sonları bölge halkı ve bu istikametleri kullanmak zorunda kalan sürücüler için çileye döndü. Polis denetimlerinin il genelindeki tüm düğünlere yetişememesini fırsat bilen trafik magandalarının konvoylar içerisinde kural ihlallerinin birçok kişinin hayatını tehdit ettiğini belirten sürücüler; “Aksaray genelinde başlayan düğünler nedeniyle şehir trafiği perişan hale getiriliyor. Her düğün yapan kişi oluşturduğu konvoylarla tüm rezillikleri yapma hakkını kendinde buluyor. Sadece 10 araçla yola çıkan konvoylar ağır hareketleri ve diğer araçların geçişlerine izin vermemeleri nedeniyle 90-100 araçlık konvoyların oluşmasına neden oluyorlar. Şehrin birçok noktasında özellikle de 18:30 ile 19:30 saatleri aralığında ana arterlerde artık trafik durma noktasına geliyor. Her düğün konvoyunun içerisine giren trafik magandalarının yapmadığı rezillik kalmazken bunlara da düğün sahipleri tarafından göz yumuluyor. Artık gelenek dedikleri bu rezilliğe bir son verilmesi gerekiyor. Dakikalarca bu araçların kapattığı yollarda beklemek zorunda değiliz. Bunların mutlu günümüz diyerek yaptığı kural ihlalleri de cezalandırılmalı. Trafik akışını yavaşlatma veya durdurmaya kimsenin hakkı yok” derken güzergâhta evleri bulunan vatandaşlar da; “Her sene birileri mutlu olacak diye şehrin tüm kuralları ortadan kaldırılıyor. Her gün değişik düğünlerin konvoyları ve bu konvoylardaki rezaletler nedeniyle evlerimizde duramaz olduk. Düğün sahibine sorarsanız ömründe bir defa düğün yapıyor ve yapılan tüm rezilliklere bu şehrin tamamı göz yummalı. Ama bu şehirde bir düğün değil her gün onlarca düğün yapılıyor ve hepsi de kedilerinde aynı hakkı görüyor. Bu ilde özellikle de bu yıl bu düğün konvoylarının ayarını kaçırdılar. Artık birilerinin canı yanmadan bu işe bir son verilmeli. Yolu kesen düğün konvoyundaki kişilerden yol isteyen sürücülere küfürler edilip dövülmeye çalışıyor. Şehrin her noktasında resmen trafik kuralları ortadan kaldırılıp trafik terörü uygulanıyor. Ana arterlerde trafiği yavaşlatmaya kimsenin hakkı yok. Bu kişiler düğün salonlarına veya evlerine vardıklarında bu aksayan trafik akışının rayına tekrar girmesi 1 saati buluyor. Her gün bu rezaleti bizlere yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dediler.

Vatandaşların bu konuda şikâyetleri devam ederken özellikle bu hafta sonu il genelinde birçok düğün konvoyuyla ilgili şikâyetlere yetişmeye çalışan il emniyet müdürlüğü ekipleri trafik düzenini sağlamakla ilgili yoğun çaba harcarken konvoylar içerisindeki magandaların yaptıkları kayıt altına alınabilen rezillikler cezasız kalmadı. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Magandaların Yeni Mazereti “Plakam Düşmüş”Önceki Haber

Magandaların Yeni Mazereti “Plakam Düşm...

Sera OSB, Ekonomiye ve Tarıma Değer KatacakSonraki Haber

Sera OSB, Ekonomiye ve Tarıma Değer Kata...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar