Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Konut, İşyeri Kiraları ile Araç Satışları İçin Dijital Takip Sistemi Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konut, İşyeri Kiraları ile Araç Satışları İçin Dijital Takip Sistemi Geliyor
2024 Yılı için enflasyonu artıran tüketim artışlarını önlemek için yeni tedbirler alınırken bu tedbirler arasında anormal kira taleplerini takip etmek ve ikinci el oto satışlarını daha sıkı takip etmek için dijital takip sistemi kuruluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yıllık programı resmi gazetede yayınlandı. Yıllık program içerisinde enflasyonu artıran faktörler konusunda sıkı tedbirler dikkati çekerken bunlardan son yıllarda halkın en çok şikâyet ettiği konut ve iş yeri kiraları ile ikinci el oto satışlarındaki haksız anormal kazançlar daha sıkı takibe alınacak.

Kira takipleri ve oto satışları için dijital takip sistemi kurulacak ve bu sayede fazla kira talebi ve bu talep yüzünden tahliye edilen kiracıların mağduriyetlerinin önüne geçilirken araç alım satımı yaparak haksız on binlerce lira kazanç elde etmesine ve araç değerleri konusunda artışa neden olan kişiler de sıkı takip altına alınacak.

Konut sıkıntısındaki sorunları aşmak için 2024 yılında konut arzını artıracak kararlarında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2024 yıllık programındaki takip sisteminin verimli olacağını düşünen kiracılar yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son bir yıl içerisinde İstanbul kiraları ile yarışır bir hale geldi. Ev sahipleri kira taleplerinde sınırları kaldırdılar. Bu kiraları evlerde oturacak kiracılar nasıl ödeyecek diye bir hesap sıkıntıları da yok. Bunun bir denetimi de olmadığından herkes dilinin döndüğü rakamları talep ediyor. Bu kiraları ödeyemem diyen kiracıları ise evden çıkartmak için her yolu deniyorlar. Pandemi sonrası Türkiye’de insanlar ekonomik sıkıntıları da bahane ederek haksız yere milyonlarca lira kazandılar. Fırsatçılığı görmediğimiz alan kalmadı. Son olarak 2-3 ay içerisinde ev kiraları yasal sınır olmasına rağmen 4-5 katına çıkartıldı. Bu kiraları ödemek istemeyen ev sahipleri tahliye tehditleri ile evlerden çıkartılmaya çalışıldı. Sonuçta 1500-2000 lira aralığında kira veren kiracıların kiraları 6 ile 8 bin liralara kadar çıkartılırken evlerini boşaltan ev sahipleri 10 bin ve üzeri rakamlara kiralarla evlerini verdiler. Bu sorunlar şikâyete bağlı olduğundan kiracıların büyük bölümü evsiz kalırım korkusu ile şikâyette bulunamadı. Şimdi kurulacağı belirtilen dijital takip sistemi ile tahliyeler, kira bedelleri Devlet tarafından kontrol edilebileceğinden bu kadar rahat harekete edilemez. Gerekli ve geç kalınmış bir uygulama” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretenin de Tüketenin de Yüzü GülmüyorÖnceki Haber

Üretenin de Tüketenin de Yüzü Gülmüyor

Belediyeden Kırmızı Beyaz KampanyaSonraki Haber

Belediyeden Kırmızı Beyaz Kampanya

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar