Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İkramiye İçin ÇKS Kayıtlarını Sildiriyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkramiye İçin ÇKS Kayıtlarını Sildiriyorlar
Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve bir kez verilecek 100’üncü yıl ikramiyesinden çalıştıkları için yararlanamayan emeklilerin tepkileri sürerken ÇKS kaydı olan çiftçilerin de bu ikramiyeden faydalanamadıkları ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve bir defaya mahsus olan 5 bin lira ikramiyeyi alamayanların mağduriyetleri bitmezken Cumhuriyet Halk Partisi de bu konuda ikramiyenin tüm emeklilere dağıtılması konusunda itirazını yapmıştı. Şehir merkezlerinde oturan ve ağır yaşam koşulları nedeniyle çalışmak zorunda kalan emeklilerin mağduriyetlerine son olarak köy ve kasabalarda yaşayan çiftçiler de eklendi. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı olan çiftçilerin de bu ikramiyeden yararlanamayacağının ortaya çıkması üzerine çiftçilik faaliyetlerine son veren veya ara vermek zorunda kalmasına rağmen kayıtları devam eden çiftçiler kayıtlarını sildirmeye başladılar.

Bu konuda çiftçilerin mağdur edilmemesini isteyen Aksaray Ziraat Odası başkanı Emin Koçak konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde çiftçilik yapan insanların ortalaması 50-60 yaş arasında oluyor. Çiftçilerimizin büyük çoğunluğu da emekli maaşı alıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne, Ziraat Odası’na, herhangi kuruma kayıtlı olan çiftçi çalışıyor gözüküyor, iş yeri açık gözüküyor. Bu noktada çiftçilerimizin birçoğu mağduriyet yaşıyor. Biz çiftçilerimizin hepsinin bu ikramiyeden yararlanmasını istiyoruz. 30 yıl önce odamıza kaydı olan ve şu anda hiçbir çiftçilik faaliyeti göstermeyen vatandaşımız ikramiye alamıyor. Üreticilerimiz ve çiftçilerimiz mağdur ediliyor. Hükümet yetkililerimizin bu konuyu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Çiftçilerimizin ve emeklilerimizin bu ikramiyeden mağdur edilmemesini talep ediyoruz. Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden gelen girişimleri yapmaya devam edeceğiz” derken aynı ikramiyeden üzerlerinde işyeri olduğu veya çalışmak zorunda oldukları gerekçesi ile yararlanamadıklarını söyleyen vatandaşlar; “Cumhurbaşkanımız bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verileceğini müjdelemiş ve sonrasında bu ikramiyenin koşullarını açıklamıştı. Sonuç olarak çok fazla kişi işyeri olduğu veya başka gerekçeler ile bu ikramiyeyi alamadı. Asgari ücret ile çalışmak durumunda kalan ve halen sigortalı olduğu için Devlete 4 bin lira prim ödeyen emekliler de Devlete kazandırmalarına rağmen ikramiyeden muaf tutuldular. Kimse daha fazla kazanmak için bu yaşta başka bir yerde çalışmıyor. Bu koşullarda ev kirasını ödemek için, çocuğunu okutmak için veya borçları için insanlar çalışmaya devam ediyor. Bir defa verilecek olan bir ikramiyenin çalışan veya işyeri kaydı olan kişilere verilmemesi anlamsız. İnşallah bu hatadan dönülür” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gurbetçi Ailenin Kanepelerine Kadar Çalan Hırsızlar YakalandıÖnceki Haber

Gurbetçi Ailenin Kanepelerine Kadar Çala...

Aksaray Konut Ticaretindeki Liderliğini BırakmıyorSonraki Haber

Aksaray Konut Ticaretindeki Liderliğini...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar