Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaray Konut Ticaretindeki Liderliğini Bırakmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Konut Ticaretindeki Liderliğini Bırakmıyor
TR 71 bölgesinde kendisine denk sayılan iller arasında konut satışında lider olan Aksaray’ın Ekim verileri de şaşırtmadı. 1-31 Ekim tarihleri arasında Aksaray il genelinde 662 konut el değiştirdi.

3 Yıl öncesine kadar daireye olan talep nedeniyle şehrin her noktasını adeta şantiye alanına çeviren müteahhitler konut satışlarında düşüş olduğu gerekçesi ile 3 yıldır konut yatırımlarını ertelerken Türkiye İstatistik Kurumu verileri artan krediler, maliyetler ve kriz ortamına rağmen Aksaray’da konut satışında düşüş olmadığını ortaya koyuyor.

TR 71 bölgesinde Kırşehir, Niğde, Nevşehir ve Karaman gibi iller arasında konut satış istatistiklerinde açık ara önde olan Aksaray Ekim ayı verilerinde de şaşırtmadı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre 1-31 Ekim tarihleri arasında il ve ilçelerde toplamda 662 konutun el değiştirdiği açıklanırken Niğde’de:449, Nevşehir’de:299, Kırşehir’de:331 ve Kırıkkale’de:476 konut el değiştirdi.

Kriz ortamına rağmen konut satış verilerinin artması konusunda konuşan Aksaraylılar “Bu krediler ile bu fiyatlara nasıl alınır?” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray konut sıkıntısının en çok arttığı iller arasında yer alıyor. Nüfus ve imkânları bakımından küçük olsa da pahalılık konusunda büyükşehirlere rakip oluyor. Aksaray’da 3 milyon ile 5 milyon TL arasında fiyatlara dairelerin satıldığı iddiası var. Bununla beraber son dönemlerde özellikle de depremlerden sonra mali sıkıntısı olmayanlar villa yaşantısına dönmeye başladılar. Milyonlarca lira ödeyerek apartman yaşamından çıkan iş insanlarını da görüyoruz. Şu anda ilimizde TOKİ evlerinin fiyatları bile bir buçuk milyon sınırlarına ulaşmışken ve kredi faiz oranları bu kadar yükselmişken bu konutları alanların Devlete ne ödediklerini de gerçekten merak ediyoruz. Bu konutları almak alt ve orta gelir grubu için yani emekli, memur ve işçiler için mümkün değil.

Artık bizler için tek şans TOKİ projelerinden çıkarsa alabileceğimiz konut olur. Bu ekonomik şartlarda bu fiyatlara bu kadar konut satılıyor olması ve müteahhitlerin de konut satışı yok diyerek yeni inşaatlara başlamaması gerçekten düşündürücü. Bununla beraber son dönemde ailelerin oturacağı türden 2+1 veya 3+1 konut yapımından çok 1+1 denilen stüdyo daireler yapılmaya başlandı. Bunların da çoğu günü birlik veya aylık olarak kiralanıyor. Bu verilerin yüksek çıkmasının nedeni bu da olabilir” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkramiye İçin ÇKS Kayıtlarını SildiriyorlarÖnceki Haber

İkramiye İçin ÇKS Kayıtlarını Sildiriyor...

Tedbirsiz Tadilat Faciaya Davetiye ÇıkartıyorSonraki Haber

Tedbirsiz Tadilat Faciaya Davetiye Çıkar...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar