Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Binlerce Kitapsever Kitap Günlerine Akın Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce Kitapsever Kitap Günlerine Akın Ediyor
Aksaray Belediye ev sahipliğinde düzenlenen 5’inci Kitap Günleri yoğun ilgi görüyor. 9 gün boyunca devam edecek olan kitap günlerini ziyaret eden vatandaşlar, farklı yayın evlerinin kitaplarına erişme olanağı yakalarken konuk yazarlarla da buluşuyor.

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Kitap Günleri’nin açılış programı yapıldı. Pazar pazarı fuar alanında düzenlenen açılış programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray’ın gelişmesinde okumanın önemli bir yeri olduğuna değinen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılış konuşmasında “Kitap Günlerimizin bu yıl 5’incisini düzenliyoruz. Diğer kitap günlerimizi esas aldığımızda her geçen yıl üzerine bir şeyler koyuyoruz. Bu yıl ki kitap günlerimizde de 95 yayınevi katılım sağlayacak ve 28 söyleşi yapılacak. Alanında uzman yazarlarımızı misafir edeceğiz. Yüzün üzerinde etkinlik gerçekleştireceğiz. Aksaray’ımız okuyor. Aksaray’ımızın en önemli gücü ve potansiyeli, büyüme ve gelişmesindeki en önemli ivme okumasından geçiyor. 7’den 70’e vatandaşlarımızın ufkunu açmak adına kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Dolu dolu geçecek olan kitap günlerimize katılım sağlayan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  Kitap günlerinin Aksaray’a yakışan en güzel etkinliklerden biri olduğuna değinen Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu “Yarınımız olan çocuklar için yapılan güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Belediye başkanımızı böyle bir etkinliği vatandaşlarımızla buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Ülkemizi okuyarak geliştiririz, kendimizi okuyarak zenginleştiririz. Aksaray’a yakışan en güzel günlerden olan kitap günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.Bir kitapla her şey değişir diyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu “Aksaray’da pek çok etkinlik ve festivale katıldım. Hepsi ile gurur duyuyorum. Kitapların yer aldığı bu etkinlik bana bambaşka bir heyecan verdi. Yaklaşık 50 bin öğrenci olmak üzere 110 bin ziyaretçimizi burada ağırlamayı hedefliyoruz. Bu heyecana ortak olduğumuz için mutluluk duyuyorum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gönüllere dokunan bu etkinliğin okur severlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından Kitap Günleri açılış kurdelesi dualar okunarak kesildi. Törenin ardından protokol üyeleri fuarı gezerek etkinliklerde çocuklarla buluştu. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN) 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaüzüm “Ara Eleman Sorunu Farklı Eğitim Programlarıyla Çözülebilir”Önceki Haber

Karaüzüm “Ara Eleman Sorunu Farklı Eğiti...

Eylül’de 750 Konut SatıldıSonraki Haber

Eylül’de 750 Konut Satıldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar