Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Alkolün Sürücü Üzerindeki Etkisi ASÜ'lülere Uygulamalı Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alkolün Sürücü Üzerindeki Etkisi ASÜ'lülere Uygulamalı Anlatıldı
Trafik ekipleri Aksaray Üniversitesindeki programda öğrencilere alkolün sürücü üzerindeki etkilerini uygulamalı olarak gösterdi.

Aksaray il ve ilçe genelinde trafik güvenliğini sağlamak adına görev yapan polis ekipleri trafik kazalarına sebep olan dışsal olumsuzlukları önlemek için de uygulamalar dışında eğitim çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Bu kapsamda Yeşilay şubesinin Aksaray Üniversitesi kampüs alanında düzenlediği etkinliğe katılan il emniyet müdürlüğü trafik tescil ve denetleme müdürlüğüne bağlı polis ekipleri özel olarak hazırlanmış alkol eğitim gözlüğünü 300’ün üzerindeki öğrenciye kullandırarak alkollü direksiyon başına geçilmesi durumunda refleks başta olmak üzere bilinç bozukluklarını öğrencilerin uygulamalı görmesini sağladılar.

ASÜ’deki uygulamalı eğitim verimli geçerken alkol gözlüğünü deneyen öğrenciler; “Alkolün etkilerini biliyoruz ancak direksiyon başında insanın nasıl bir hale gelebileceğini alkolsüz şekilde görmek durumun ciddiyetini ortaya koydu. Bu nedenle “bana bir şey olmaz” ve “ben iyi araç kullanırım” söylemleri ile direksiyon başına geçenler bir kez daha düşünsünler” dediler.

Daha sonrasında eğitim çalışmalarını sürdüren trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri İstiklal mahallesindeki trafik eğitim parkurunda Cumhuriyet İlkokulu öğrencilere trafik kuralları ve güvenliği konusunda eğitim verdi.

İl merkezindeki çalışmalar bu yönde devam ederken Ortaköy ilçesindeki trafik ekipleri de Ortaköy Şehit Nurullah Sabuer fen lisesi öğrencileri ile Şehit Süleyman Köse Anadolu Lisesi ve Ortaköy imam hatip lisesinde toplam 325 öğrenciye trafik kuralları ve güvenliği konusunda eğitim verdiler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
850 Öğrenciye Polislik Mesleği Uygulamalı AnlatıldıÖnceki Haber

850 Öğrenciye Polislik Mesleği Uygulamal...

Şehitlik Müzesini Eski GKB ve MSB Bakanı Akar AçacakSonraki Haber

Şehitlik Müzesini Eski GKB ve MSB Bakanı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar