© Aksaray 68 Haber 2021

Trafik Ekipleri Bir Ayda 8 Bin 129 Ceza Yazdı

Aksaray’da denetimlerini sıklaştıran trafik polisleri Eylül ayı sürecinde 8 bin 129 araç ve sürücüsüne caza yazdı.

Trafik sorununun her geçen yıl daha da büyüdüğü ve kural ihlalleri nedeniyle de trafik düzeninin bozulmasını önlemek için çalışmalarını sürdüren il emniyet müdürlüğü trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri artan şikâyet trafik düzenini sağlamak için seferberlik ilan etti. Polis ekipleri Aksaray genelinde bir ay içerisinde yaptıkları şok uygulamalarda 38 bin 680 araç kontrolünü yaparken araçların eksiklikleri ve sürücülerin evrak denetimlerini gerçekleştirdi.

Yapılan bu denetimlerde kusurlu görülen 8 bin 129 araç sürücüsüne ilgili maddelerden işlem yapılırken 113 araç da trafikten men edildi. Aynı çalışmalarda 43 sürücünün de belgelerine geçici süre ile el konuldu.

Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenilirken ceza kesilen araç sayısını yorumlayan Aksaraylılar “Az bile yazılmış” diyerek yaptıkları değerlendirmelerde; “Aksaray trafik sorununun her geçen gün arttığı şehirlerin başında. Bu ilde trafikten çok görgü sorunu var. Her sürücü gideceği yerin kapısına kadar otomobili ile gitmek istiyor. Trafik içerisinde olmaması gereken çok sayıda araç trafikte dolaşırken yayalar da yol üzerinde yürümeyi çok seviyor. Belli başlı birkaç sokakta ciddi sorunlar ve bu sorunlar aşılamıyor. Çarşı giriş ve çıkışlarının sıkıntılı olmasına rağmen sürücülerin bu cadde ve sokak aralarında trafiği yavaşlatmak için yaptıkları önlenemiyor. Ebulfez Elçibey caddesi üzerinde trafik rezilliğini sürdüren araçların bu alanda bulunmaları trafiği felç ediyor. Kısacası Aksaray’da trafikten çok görgü sorunu var. Polis ekiplerinin denetimlerinde yazdıkları ceza çok gibi görünüyor ama bu ildeki kuralsızlıklara bakıldığında az bile diyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER