6 Şubat Depremi Aksaray’da Unutulmadı
GÜNDEM6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üçüncü yıl dönümünde, Aksaray’da depremi anma ve farkındalık etkinlikleri düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından organize edilen program, depremde hayatını kaybedenleri anmayı ve toplumda deprem bilincini güçlendirmeyi amaçladı.
15 Temmuz Millî İrade Meydanı’nda kurulan Deprem Fotoğraf Sergisi ve AFAD Standı, sabah 11.00’den akşam 16.00’ya kadar ziyaretçilerini ağırladı. Sergide, depremin yıkıcı etkilerini gösteren fotoğraflar yer alırken, AFAD görevlileri vatandaşlara acil durum hazırlıkları ve deprem güvenliği hakkında bilgiler verdi. Meydandaki program akabinde sergi, Aksaray’daki bir AVM’nin giriş katında gün boyunca devam etti.
Diğer yandan etkinlikler kapsamında Ulu Cami’de Cuma namazı öncesi 12.30–13.00 saatleri arasında Mevlid Programı gerçekleştirildi. Programa katılanlar, depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.
AFAD yetkilileri, gönüllülerin etkinlikteki desteklerine teşekkür ederek, “Depremde kaybettiklerimizi unutmayacağız. Toplumun bilinçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu program ile Aksaray’da 6 Şubat Depremi’nin yıldönümü, hem anma hem de eğitim niteliğinde bir etkinlikle yaşatılmış oldu. (Haber/Fotoğraf:Elif BUDAK ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir