
Hiçbir olay ve sorunun insanları şaşırtmadığı bir kent olan ve tüm olumsuzlukları halı altına süpürerek sorunların giderileceğini düşünenlerin kenti olan Aksaray’da son olarak linç girişimi ile yeniden ana haber bültenlerinin gündemi olduk.
Bu başarıda pay sahibi olan olayın kahramanları ile bu şehirdeki sorunları görmezden gelenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Sonuçta onlar sorunlar konusunda çaba gösterseler ülke genelinde halen Aksaray’ın nereye bağlı olduğu tartışmaları da devam edecekti.
Neyse son olarak şehrimizde sabahın erken saatlerinden akşamın ilerleyen saatlerine kadar insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu Eski Sanayi Caddesinde yaşanan kasıtlı kaza ve sonrasındaki yaşanan linç girişimine gerçekten bu şehirde şaşırabilen oldu mu?
Mesela “Aaa bu şehirde bu nasıl olur” diyebilen var mı?
Ben şaşırmadım ama değişik açılardan çok gönüllü muhabirlerin çektikleri videoları izleme şansına sahip olurken sonrasında yaşanan olaylar ve yorumları da okurken daha şaşırmayacağımız pek çok felakete doğru hızla ilerlediğimizi de anladım.
Olaylar; iddialara göre sarhoş olduğu iddia edilen bir sürücünün ters şeride girdikten sonra yayalara ve araçlara kasıtlı olarak çarpıp kaçmaya çalışan bir sürücünün trafikte sıkıştıktan sonra toplum tarafından cezalandırılmaya çalışması ile başlıyor.
Benim adına kaza diyemeyeceğim olay sonrası durumdan vazife çıkartarak kendilerini devlet yerine koymaya çalışan ve yargılamayı da olay yerinde yapanlar, olayın sanığına “İdam” hükmünü veriyor.
Demirlerle, tekmelerle, sopalarla bu kişiye saldırırken birileri de bu linç girişimine o aracın lastiklerine müdahale ederek destek veriyor.
Sonrasında olaylar dışında olan ve sonradan olay yerine gelenler de 1-2 tekme ile olaylara dahil olduktan sonra kameraları fark edip kenara çekiliyor.
Polis ekipleri gelene kadar sürücü kalabalık tarafından darp edilirken aracına da büyük çapta maddi hasar veriliyor.
Olayın sosyal medyaya düşmesi ile yorum yapan hemşerilerimizin büyük bölümü yaşananlara destek verirken olayın yanlış olduğunu savunan insanlar da sonradan yorum yazıyorlar.
Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrasında Aksaray Valiliğinden sürücünün hastanede tedavisine devam edildiği ve taburcu sonrasında hakkındaki işlemlerin başlayacağı açıklanırken olaylara karıştıkları tespit edilen 5 kişiyle ilgili de adli işlemlerin başlatıldığı açıklanıyor.
Geldiğimiz noktada insanlar yaşanan kaza veya kasti çarpma ve bana göre artık cinayete teşebbüs olarak bile nitelendirilebilecek olaylar karşısında halk kendini kolluk yerine koyup Aksaray’ın da bir orman olduğunu düşününce bu ortaçağ görüntülerine hep beraber şahit olduk.
Burada yaşanan olayların sonucunda gördüklerimiz Aksaray’da çok büyük sorunları da yaşama ihtimalimiz olduğunu ortaya koyuyor.
Bu ildeki insanların hepsine de adaletin üstünlüğünü ve kolluk kuvvetlerinin görevlerinin ne olduğunu anlatmazsak insanlar kendi hükümleri ile adaletlerini sağlamaya başlayacaktır.
Yolda giden bir kişinin sorun yaşadığı kişiyle ilgili atabileceği bir iftira sonrası linç edilip hayatını kaybetmeyeceğinin de garantisi yoktur.
Aksaray artık tümüyle sil baştan resetlenmeli ve idare edenlerinden halkına kadar bu ilin Türkiye Cumhuriyetinin bir parçası olduğu ve ülkenin yasalarının Aksaray için de geçerli olduğu anlatılırken polis ile jandarmanın da görevleri hakkında bilgiler verilmeli.
Bu olaylar sonucunda o sürücü de yaptıklarından dolayı en ağır şekilde cezalandırılırken o araca bir tekme atan bile bulunup gereği yapıldıktan sonra aldıkları cezaları da yine gelecekte benzeri olayların yaşanmaması adına ibreti alem için kamuoyuna açıklanmalı.
Kısaca “Aksaray’da asayiş olayları azalıyor” cümlesi kurmakla sadece kendimizi kandırmıyor muyuz?









Yorum Yazın