
Son yıllarda Aksaray Merkeze bağlı Acıpınar köyünde üretimi yaygınlaşarak ülkeye katma değer kazandıran ürünlerden olan sarımsak ürününün tescili için çalışmalar başladı.
Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden Dr. Gülay Beşirli Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir'i ziyaret etti. Dr. Beşirli, şehre özgü Acıpınar sarımsağını sahada inceleyerek tescil için çalışmalara başlandığını duyurdu. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, Beşirli ve ekibinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Acıpınarlı hemşehrilerimiz ürettikleri sarımsak ürünü ile ülkemize katma değer kazandırıyorlar. Acıpınar köyümüzde yetiştirilen bu ürünler Türkiye’nin her noktasında alıcı buluyor. Sevilerek tüketilen şifa deposu bir ürün şehrimizde yetişiyor. Bizler de bu ürünü yetiştirerek şehrimizin marka ürünü haline getiren çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz” dedi. Acıpınar köyünün emekçi çiftçileri tarafından Aksaray’ın alüvyonlu topraklarına ekilen 1 gramdan küçük sarımsak dişleri hasat zamanında bolluğu ile toplanıyor. Yüksek selenyum değeri ile hastalıkların korkulu rüyası, keskin aromalı kokusuz tesiri ile mutfakların lezzet üstadı Aksaray sarımsağı, dişe dokunur bereketini ihraç edilmeden yalnızca Anadolu topraklarıyla paylaşıyor. (Haber: S. OLGUN)
Yorum Yazın