Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Türkiye Onlara Güzel

9 Günlük bir tatilin daha sonuna geldik.

Bu verilen 9 günlük tatilden kamu kurum ve kuruluşlarındaki memur ve işçilerin çok büyük bir bölümü ile özel sektördeki sınırlı sayıdaki işletmenin çalışanları dışındakiler faydalanamadı.

Cumhurbaşkanımızı tatil süresiyle ilgili heyecanla takip ederken “inşallah yine 9 gün açıklamaz” diye bir cümle kurmuştum. Sebebi ise; Ülkemizin birçok ülkeye göre çok fazla tatil yapması ve bu tatillerden halkın birçoğunun eşit şekilde faydalanamamasını göstermiştim.

Bu ülkede verilen tatil günleri veya kutlanan özel günler her zaman bana çok ilginç gelmiştir.

Mesela,

Gazeteciler gününde gazeteler tatil edilmediği gibi o gün çok yoğun bir koşuşturma içerisine girerler,

Polis bayramında gün boyu polislerin tamamı tören ve değişik etkinliklerde görevlendirilir ve koşturmaca normal mesai günlerinin iki katına çıkar,

İşçi bayramında işçiler dışındaki herkes gönlünce bayram yapar, piknik alanları dolup taşar ve bunların bıraktıkları pislikleri yine o işçiler temizleyerek bu bayramı kutlarlar,

Çocuk bayramında yine aynı kitle bayram yaparken okullarda hazırlanan etkinliklerde o çocukların aileleri ve kendileri saatlerce izleyicileri memnun etmeye çalışırlar.  Bu durumu sayfalar dolusu örnekleyebiliriz.

***

Resmi ve dini bayramlarımıza gelince, ülkemiz birilerine göre tatil cenneti.

Bu ülkede her bayram döneminde verilen resmi tatillerde gönüllerince tatillerini yapan, yatmaktan sırtları ağrıyan bir kitle ile verilen tatillerden muaf tutulan bir kitle ne yazık ki birlikte yaşıyor.

Geçtiğimiz Ramazan bayramında 9 gün tatil verildi ve ülkede bir kısım gönlünce tatilini yaparken gerisi çalışmaya devam etti. Bu kurban bayramında da Cumhurbaşkanımız halkın bir kısmını ilgilendiren 9 günlük tatil müjdesini verdi. Bu tatil müjdesi ile toplumdaki bazı kişiler mutlu oldu ve yollara düştü. Tatillerini doyasıya yaşadılar ve nihayetinde bugün itibariyle de yeni bir tatil gününe kadar işlerinin başına döndüler.

Bu tatilden faydalanmayan;

Polis memurları, Jandarma personeli, Sağlık görevlilerinin bir kısmı, Gazeteciler, Belediyenin temizlik işçileri, Belediyenin İtfaiye personeli, Acil durum müdahale ekibi, Özel sektörde çalışanlar gibi pek çok örnekleyebiliriz.

Bu tatiller Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşlarına verilirken neden bu yukarıda sayılanların bu tatilden muaf olduğunu yıllardır düşünürüm. Bu durumu da pek çok kişi zaman, zaman sorar.

Dediğim gibi ben bu tatilin verilmesini hiç ama hiç istemedim. Bundan sonraki bayram ve resmi tatiller için de istemiyorum. Bunun nedeni ise bu tatillerden sadece; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi ile memurlar (Polis, acil sağlık hizmeti verenler, jandarma personeli, belediyelerin temizlik işçileri ile itfaiye personelleri, AFAD ekipleri hariç) kurumsal yapısını oluşturmuş birkaç fabrika çalışanları dışında kimsenin faydalandırılmamasıdır. Her tatil ve her bayramdan sürekli olarak aynı kitle faydalanırken diğerleri çalışmaya devam ediyor.

Bu durumu özetlersek Türkiye, nöbet durumu olmayan memurlar ile kamudaki işçilere güzel…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar