Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Teşekkürler Aydoğdu ve Dinçer

Bu ilde hep olumsuz şeyleri yazmaktan bizlerde bıkıp usanmışken güzel şeylerin de olduğu bilgilerine ulaşmaya başladık.

Bu ilde ve son yıllarda özellikle çevresel etkiler başta olmak üzere üzerimize giydiğimiz elbiseler ve yediğimiz ve içtiğimiz gıda ürünlerine kadar kanserojen etkilerini hep duyuyor ve haber kaynaklarından takip ediyoruz ve gün içerisinde sanki önemsiz bir olaymış gibi geçiştiriyoruz.

Ancak ailemizden birisi veya yakın bir çevremizdeki bir tanıdığımızın kanser hastalığı haberi ile kanser gerçeğiyle tanışıyor ve yaşanılan sürecin ne kadar zorlu olduğunun farkına varıyoruz.

Son yıllarda bir çok nedene bağlı olarak kanser hasta sayısında ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de artış var. Bunu rakamsal olarak ortaya koyamasak da çevreden görüyoruz.

Bu hastalık konusunda ülkemiz bir çok ülkeye göre tedavi süreçleri konusunda hastaların tedavi süreçlerini sorunsuz şekilde tamamlama gayretinde. Bu konuda dünyada bir çok ülkeye göre çok iyi durumdayız.

Ancak ilimiz bazında Onkoloji servisi doktor olmayışına bağlı olarak kapalı olunca ilimizdeki hastalar ve hasta yakınları çevre illere gitmekten hem perişan oluyor hem de mali olarak çok büyük bir çıkmaza giriyorlardı.

Giriyorlardı diyorum çünkü bu sorunun da ilimiz için sorun olmaktan çıkacağını öğrendik.

Aslında haber bir ay önce gelmişti ama sayın eski il sağlık müdürünün Aksaray’dan gönderilişinin mutluluğu ile bu müjdeyi kaçırmışız.

Ne diyelim bu da bizlerin suçu değil ki. Uzun zamandır bir müjdeye bile hasret kaldığımız sağlık sektöründen aynı dönemde 2 iyi haber gelince arada kaynamış diyelim.

Ağustos ayının ortası itibari ile Onkoloji uzmanının göreve başlayacağını öğrendim ve ilimizde kanser tedavisi gören hastalarımız ve onların yakınları adına sevindim. Bu insanlar Ankara,Konya,Kayseri gibi illere gidip gelmekten perişan olmuşlardı. Bu uzman hekimin buraya atanmasında gayretleri nedeniyle sayın milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’ya teşekkür ediyorum.

***

Bu haberle beraber Aksaray belediye başkanı Dr.Evren Dinçer’de bu konuyla ilgili olarak Aksaray belediyesi olarak ellerinden gelecek her türdü desteği vereceklerini Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Onkoloji servisinin bir an önce faaliyete geçmesi için belediyenin de yasalar çerçevesinde elinden gelen her türlü desteği sonuna kadar vereceğini Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi onkoloji servisinin kısa sürede hizmete girerek hastaların ve hasta yakınlarının çevre illere gidip gelmesinden kurtulacağını söyledi.

Başkan Dinçer’in bu söylemi ve desteği gerçekten bu şehir insanları için çok önemli. Yazının başında belirttiğim gibi bu illet başına gelmeyen kişiler tarafından bilinen ancak görmezden gelinen bir illet.

Bu illete yakalananların tedavi süreçleri ve çektiklerinin yanında çevre illerde yaşadıkları oralara ulaşımları ve oralarda ikamet etmek zorunda kalmaları bu hastaları ve yakınlarını gerçek anlamda mali olarak da çok yıpratıyor hatta tedavi için olmasa bile insanlar ulaşım ve konaklama için bir borç batağına giriyorlardı.

Bu nedenle Aksaray’daki bu eksikliğin bir an önce giderilmesi için onkoloji servisinin eksiklerini gidermeye çalışan Aksaray belediyesine ve buna bir Aksaraylı olarak sebep olan Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ediyorum.

***

Son olarak da yine hasta yakınlarının ikametleri için hastane çevresinde yaptırılacak olan ve belediye başkanı Dr.Evren Dinçer’in seçim vaatleri arasında yer alan konuk evinin akıbetini merak ettim.

Sayın başkan bu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında 30 oda kapasiteli bu yerle ilgili 4 kez ihaleye çıkılmasına karşılık ihaleye kimsenin katılmadığını ve yeniden 5’inci ihale için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

İlimizde kamu işi alamadıklarını ballandıra, ballandıra anlatan müteahhitlerimiz bu ihalelere neden katılmadı bunu gerçekten bir Aksaraylı olarak merak ediyorum.

Bununla beraber hastane yakınına yapılacak olan külliye inşaatı için de 3 kez ihaleye çıkıldığını ve bu ihaleye de kimsenin katılmadığını öğrendim. İnşallah külliyenin 4’üncü konukevinin de 5’inci ihalesinde bu iş sonuçlanır.

Sonuç olarak başına gelmeyenin umursamadığı Onkoloji servisi için girişimleri ile Aksaray’a atama yapılmasında büyük emekleri olan milletvekili Cengiz Aydoğdu ile Onkoloji servisi için “bizim alanımız değil biz işimize bakalım” demeyerek Aksaraylıların sorunlarını bilerek bu işte sonuna kadar varız diyen başkan Dr. Dinçer’e de bir Aksaraylı ve gazeteci olarak TEŞEKKÜR EDERİM.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar