Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Sessizlik Hayra Alamet mi?

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimler öncesi aday adaylığı sürecinin ardından partiler seçime girecek olan milletvekillerinin listelerini Yüksek seçim kuruluna teslim ettiler.

Aksaray’da en büyük sürpriz millet ittifakında oldu;

Aksaraylılar tarafından sevilen 27’inci dönem milletvekili Ayhan Erel’in liste dışı kalması her ne kadar olsa sevenlerini üzse de 2015 seçimlerinden sonra siyaset sahnesinden çekilen Turan Yaldır’ın birinci sıradan listeye girmesi durumu biraz telafi etmiş gibi görünüyor.

Yine seçimlere İyi parti listesinden 2’inci sıradan girecek olan Aksaraylıların tanıyıp bildiği Ali Abbas Ertük’te bu listede meclis yolunu arayacak.

Milliyetçi Hareket Partisinde sürpriz olmazken lisenin 2’inci sırasına yazılan Mustafa Zavlak ismi çöl bölgesi olarak kabul edilen Eskil bölgesinde ittifak ortağını bir hayli zorlayacak gibi görünüyor.

Son olarak iktidar partisi olan ve her seçim döneminde aday patlaması yaşanan Adalet ve Kalkınma Partisinde yarışan adaylar son gün heyecanla günler öncesinde belli olan listeyi beklediler. Kimileri açıklanan listeye sevinirken kimileri de hayal kırıklığı yaşadı.

Özellikle Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy’un yerleri konusunda bir sürpriz yaşanmasa da listeler sonrası şehir siyaseti sessizliğe büründü.

Ak Parti cephesi 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için umudunu korurken diğer siyasi partilerde listelerin açıklanmasıyla beraber hiç çekilmedikleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.

***

Buraya kadar seçim sürecinde yaşanan olayların tekrarı gibi görünse de buradan sonrası biraz ilginç.

Çünkü; Özellikle muhafazakar bir seçmen kitlesine sahip olan ve her seçim dönemi Ak Partiye verdiği oylar ile rekorlar kırarak ilk 3’de yer alan Aksaray’da ilk defa bu seçim sürecinde insanlar konuşmak istemiyor.

Bu seçim sürecinde anket çalışmaları bile sonuçsuz kalıyor. Bu sessizlik kimileri için hayra alamet olmasa da birileri için gerçekten hayır mı olacak? Bunun cevabını görmek için 14 Mayıs tarihini bekleyeceğiz.

Bizler gazeteci olarak konuşmayan hemşerilerimizin gözlerine baktığımızda o insanların haykırışlarını duyarken bu haykırışları duyması gerekenler o gözlere bugünden sonra bakmaya başlayacaklar. İnşallah memleket için en hayırlısı olur.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar