sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Şaşılacak Hiçbir Şey Yok ki

Geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığım bir yazıda “Şaşıran sinir hücrelerim çok fazla kullanıldığından nasır tuttu. Artık ne yazık ki şaşıramıyorum” demiştim.

Bu söylem üzerine kimileri tarafından abartıcı bulunurken kimileri tarafından da haklı bulunmuştum.

Ne yazık ki ben bu yazıları kimse tarafından haklı görülmek ya da birileri “helal olsun be” desin diye yazmıyorum. Bu yazıları yazma nedenlerimin başında ilimiz başta olmak üzere ülke ve dünya üzerinde yaşanan gelişmelere dikkat çekmek için yazıyorum.

Ülkemizde son dönemde o kadar çok günden değişti ki; Siyaset, ticaret, asayiş, sağlık ve yerel gündemler hiçbir şekilde beni şaşırtmıyor. Sadece ilimizden onlarca, ülkemizden yüzlerce ve dünya genelinde binlerce olaya gün içerisinde “Allah, Allah. Bu da mı olmuş” demekten yani şaşırma eylemini gerçekleştiren beyin hücrelerini o kadar çok kullandık ki ne yazık ki birçoğumuz artık ne bu ülkedeki ne de bu ilde gerçekleşen hiçbir olaya tepki bile vermez hale geldi.

Ülke olarak öyle bir duruma geldik ki, her gün değişen infiale neden olabilecek facia ve felaket haberleri okuyor, dinliyor ya da duyuyoruz.

Daha dün Narin üzerine oluşan gündem bir anda çöp poşeti ile adliyeye gönderilen bir psikopata oradan, surlarda katledilen genç kızlara oradan da özel hastanelerdeki bebek katillerine doğru yön alıyor. Her gün ortaya o kadar çok pislik çıkıyor ki bir önceki gün çıkan pislik devede bir tüy gibi kalıyor ve unutulup gidiyor.

***

-Diyarbakır’da katledilen bir kız çocuğunun cesedinin haftalar sonra katilinin ise aylar sonra ortaya çıkması beni şaşırtmıyor çünkü bu türden olaylarda delilleri kaybedenler de, katilleri saklayanlar da bizim ülkemizde saklayan her zaman aile içerisinden çıkıyor.

-26 Suç kaydı olan bir kişinin 27’incisini,37’incisini veya 47’incisini işlemeyeceğini, her suçunun cezasını görmediğinden bir öncekinden daha ağır olacağını tahmin etmiyor musunuz ki şaşırıyorsunuz.

-Ailesinin psikolojik tedavi görmesi için baskı yaptığı bir gencin ortada serbestçe gezebilmesine ve sur üzerinde cinayet işlemesi olaydaki canilik dışında ülkede sadece sıradan bir haber olurdu belki de.

-750 Lira ödemeyecek olanlara vatan haini sıfatı yakıştıran ve alkışlanan bir siyasi parti liderinin 2 gün sonrasında çıkıp kayıt altındaki konuşmalarını bile milletin gözüne baka, baka inkar etmesi de bence bu ülkede çok normal bir olay.

-İddialara göre PKK terör örgütü suçundan cezaevine giren ve sonrasında çıktığı cezaevinden doktorluğuna devam eden bir caniden ne bekleniyor ki bugün para için öldürülen bebekler için kıyamet kopartılıyor.

-Konya’da otomobili kundaklanmış bir polisin bile sosyal medya platformundan adalet çağrısı yapması da bana tuhaf gelmiyor.

***

Bu örnekleri istemediğiniz kadar çoğaltabilirim. Ne yazık ki bu bizim ülkemizin günlük yaşadığı rutin olaylar haline geldi.

Dediğim gibi her geçen gün yok “Bu kadarı da olmaz” dediğimiz olayların daha ağırlarına tanık olmaya başladık.

Kimse kendi kapısının önünü süpürmediği, eğitimlere evlerde başlamadığı sürece de üzülerek söylüyorum ki, sizlerde artık şaşırma yetinizi kaybedeceksiniz.

Bu ülkede herkes başkalarının gözündeki çöple uğraştığı sürece bu durum devam edecek.

Herkes ne zaman kendi, evine, düzenine, ailesine bakmaya ve yaşadığı hayatı analiz etmeye çalışırsa o zaman bu olaylar günden güne azalacak ve ülke olarak azalan olaylar yani tersi normal yaşam bizleri şaşırtmaya başlayacak.

En basit örnekle;

-Ne zaman Alman, İngiliz, Amerika ekonomilerini takip etmeyi bırakıp kendi ekonomimize bakarsak o zaman bir bardak çay bize lüks olmaktan çıkacak.

-Ne zaman başka ülkelerdeki olumsuzlukları anlatarak “Oralarda daha kötüsü oluyor” demezsek o zaman sokaklar daha güvenli olacak.

-Ne zaman başkalarının çocuklarının kazandıkları veya kazanamadıkları üniversiteleri takip etmek yerine kendi çocuklarımızın kayıp ya da kazanımlarını takip etmeye başlarsak, o zaman, o çocuklar insan olmanın değerlerini algılayıp topluma ve millete hayırlı bir nesil oluşmasını sağlayacak.

O zamana kadar ne olur yalandan da olsa şaşırıyormuş gibi yapmayın. Sizlerin her olaya şaşırması bile inanın ki beni şaşırtmıyor.

Çünkü sadece şaşırıyormuş gibi davranmakla bırakın toplumu, kendi ahalinize bile hiçbir faydanız olmuyor.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar