Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Kimilerine Hayırlı Kimilerine de Bereketli Olsun İnşallah

2024-2025 Eğitim ve öğretim dönemi bugün itibariyle resmen başlıyor.

Yaklaşık 3 aya yakın süren tatil sona erdi ve okullar yeniden bugün itibariyle şenlendi.

Okul öncesi eğitim gören öğrenciler ile birçok öğretmen de zaten geçtiğimiz hafta itibariyle hazırlıklarını yapıyorlardı.

Bu yılki eğitim dönemi geçen senelere göre çok daha farklı geçecek diye düşünüyorum.

Bu sene en azından ekonomik kriz nedeniyle öğretmenlerimiz okulların verdikleri ders kitaplarına göre eğitim dönemini tamamlayacak ve yeni kitaplar istemeyeceklerdir.

Servis ücretleri Haziran ayına göre motorin fiyatlarındaki değişimin çok az olmasından dolayı çok daha az olacaktır.

Çocuklara okullardan yeni alışveriş listeleri verilmeyecektir.

Yani bu sene okullarda eğitim gören öğrencilerin ailelerinin ekonomik çıkmazı da birileri tarafından göz ardı edilmeyecektir, diye her sene olduğu gibi iyi niyetli düşünüyorum.

Bu sene bu okul aile birliklerinde tek amaçları diğer velilere masraf çıkartmak olan ve kim olduklarını da, oraya kimler tarafından nasıl seçildikleri belli olmayan bu okul aile birliklerinin kıymetli üyeleri de çocuklarını hak ettikleri özel eğitim kurumlarına yazdırarak egolarını oralarda tatmin edeceklerdir.

Bu sene çocuklarının en küçük şikayetleri ile okullarda eğitim veren elleri öpülesi öğretmenlere saldırılar ve hakaretler olmayacaktır.

Kısacası bu sene okulların ticaret merkezi gibi olduğunu düşünen kitap ve kırtasiyecilerin okul bahçelerine dahi sokulmadığı bir eğitim ve öğretim dönemi bekliyorum.

Kısacasını söylemek gerekiyorsa be sene geçen senelerin aksine sadece öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olsun diyorum.

Aylar öncesinde öğrencilere zorla aldıracakları kitapları depolarına saklayıp sonrasında da öğrenci velilerine binlerce liraya sattıkları kitapları bile vermeden “Okula teslim edeceğiz” diyen kitapçıların da en azından bu sene bekledikleri anormal ciroları yapamayacaklarını umut ediyorum.

Hepimize hayırlı bir eğitim yılı olsun…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar