Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

İttifak Oldukları Yeni Akıllarına Geldi

2023 Genel seçimleri için 14 Mayıs tarihinin açıklanması siyasi partilerin de harekete geçmesini sağladı.

Cumhur ittifakının karşısında en büyük ittifak olan ve CHP, İyi Parti, Deva, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisinden oluşan 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adaylığı için hali hazırda bir adayı açıklanmazken yerelde de seçim takvimini açıklanmasıyla harekete geçen ve bu güne kadar CHP ve İyi parti haricinde olmayan siyasi partiler de çalışmalarını başlattılar.

İl genelinde milletvekili olmamasına rağmen muhalefet görevini tek başına götüren ve diğer 5 siyasi partinin de yükünü çeken Cumhuriyet Halk Partisi aradan geçen zamanda seçimlere en hazır parti olarak dikkatleri çekerken kendi içerisindeki il ve ilçe teşkilat seçimleri ile aylardır gündem olan ve yumuşak muhalefet yolundan giderek MHP ve Ak Partiden oy alacağı hesabı ile süreci tamamlayan İyi Partinin de yeni dönemde listesi merakla bekleniyor.

Bu güne kadar her kulvarda yalnız kalan ve gündemi sarsan açıklamalarında yalnız bırakılan ittifakın en büyük ortağı CHP’yi hatırlayan ortakları yeni yıl ile birlikte ziyaretlerine ve birlik mesajlarına başladılar.

Genelde ve yerel de sorunlar farklı olsa da teşkilatlar ve çıkar savaşlarına bakıldığında 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayını belirleyememesi yerelde de partiler arasındaki samimiyetsizlik ve CHP ve İyi parti dışındaki partilerin yok durumunda olmaları masanın ülkeye neler kazandıracağının sorgulanmasına neden oluyor.

Kısacası seçim haberi ile harekete geçen şehirden bihaber sadece il başkanlığı sıfatı için parti başkanlığı görevine gelmiş vizyonu olmayan ve siyasetten anlamayan yöneticiler nedeniyle Aksaray’da Cumhur ittifakının işi çok kolay görünüyor. İlerleyen günlerde kendi çıkarlarından vazgeçen ve meselenin sadece Aksaray olduğunu bana anlatabilen CHP dışında bir millet ittifakı ortağı olursa onu da buradan yazarız.

Kısacası genel merkezleri bilmem ama Aksaray’da dağ fare doğurdu.

Bu çerçeve dışına çıkılmazsa da seçim sonucu yine 3-1 gibi görünüyor…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar