Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Hiç Bu Kadar Coşkulu İstifa Oldu mu?

Yıllardır Aksaray siyasetinde yaşanan olayları gözlemleyerek haber yaparız.

Yıllardan beridir birçok siyasi partinin il, ilçe başkanları ile birlikte milletvekilleri ve milletvekilliği adaylıklarına da şahit olduk.

Ancak son haftada yaşanan bir istifa bunların hepsini gölgede bırakmaya yetti.

3 Yıldan beri Cumhuriyet Halk partisi il başkanlığı görevini yürüten ve bu süreçte yaptığı çıkışlar ve vatandaşların sorunlarına gündeme getirmesi nedeniyle partili veya partisiz bir çok Aksaraylının taktirini toplayan Ali Abbas Ertük Parti meclisi kararı doğrultusunda milletvekilliği adaylığı için istifa etti.

Ertürk istifa için geçen Cumartesi günü parti il binasını tercih etti ama partililerin coşkuları ve kalabalık il binasına sığmayınca coşku sokağa taştı ve istifa açıklaması adeta mitinge döndü.

Ertürk’ün istifası öncesi partililere ve orada bulunan vatandaşlara yaptığı konuşmadan da deyim yerindeyse herkes payını aldı. İktidar ve muhalefet demeden doğru bildiklerini söyleyen Ertürk aslında bizleri de şaşırtmadı.

İlerleyen günlerde milletvekilliği için sürekli bulunduğu sahada çalışmalarını sürdürecek Ertürk’ün sonuca ulaşıp ulaşmayacağı konuşulmadan önce dinlediğimiz vatandaşlar da, partilileri de yani siyaseti takip eden Aksaraylılar şimdiden gönüllerinin vekilini seçtiklerini ifade ediyorlar.

İstifa programının miting havasına dönmesi de Cumhuriyet Halk Partililerin bu şehirden vekil çıkmaz söylemlerinin değiştiğine inanmaya başladıklarını ortaya çıkartırken 2023 seçimleri için de partililerine umut oldu.

Şimdiye kadar yaptığı çalışmalar ve duruşu ile Aksaraylıların gönlünde taht kuran Ertürk’e yeni çıktığı yolda başarılar dilerim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar