Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Günah Keçisi Esnaflarımız mı Oldu?

Aksaray esnafları ve Aksaray esnaf odaları ile ilgili akılla ve mantıkla alakası olmayan bir yazı kaleme almış birisi.

Bu birisi Aksaray esnaflarının çifte etiket ile gurbetçi hemşerilerimizi soyduğunu anlatmış, bir gurbetçi evladı ve ailesi olarak.

Bu birisi bu esnafların odalarının esnaflara bir şey yapmadığından dert yanmış.

Bu birisi yaz veya kış olarak Aksaray genelindeki fiyatların gurbetçilere göre değiştirildiğini anlatmış yazısında.

Bunu yaparken de ildeki tüm esnafları ve bu esnafların bağlı bulundukları ATSO, Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği ve bu birliğe bağlı odaları da suçlamış.

Yani bu yazının özetinde Aksaray esnafının ele alınacak bir tarafını bırakmamış.

Bu yazıyı yazan kişinin çift etiket konusunda elinde çok fazla delil olmadan bu yazıyı yazdığını düşünmüyorum. Muhakkak gazetecilik gereği delillerini toplamıştır.

Ancak bu yazıyı yazmadaki amacın iddia edildiği gibi gurbetçinin kazıklanması veya esnafın kazıkçı olmasıyla alakası yok diye düşündüm birden.

Neden durup dururken DUAYEN, KANAAT ÖNDERİ ve gazetecilikten emekli olmak yerine başka bir işten emekli olmuş bir kişi bu yazıyı yazıversin?

Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi genel olarak ülkede yaşayan vatandaşları pahalılık konusunda kendilerine göre haklı veya haksız yere eleştiren gurbetçi hemşerilerimizin ülkeye ilk ayak bastıkları anlardan itibaren etiketler karşısında “Bu insanlar haklıymış ve az bile söylüyorlar” demeye başlaması olabilir. Bu DUAYEN, KANAAT ÖNDERİ vatandaşın akrabalarının söylemleri de bu kişiyi rahatsız etmiştir mesela. Sonuç olarak ballı maaşı, kiradaki daireleri ve hiçbir zaman anlayamayacağı geçim sıkıntısı çeken asgari ücretli ve dar gelirlilerin hayat pahalılığını kendine dert etmemiş bu zatın bir anda bütün esnafı fırsatçılık ve çift etiketçilikle suçlaması sadece bu ülkedeki hayat pahalılığının üzerini örtmek ve gurbetçilere bu aslında sadece sizin geldiğiniz süreçte böyle yoksa her şey bunun yarı fiyatına yalanını söylemekten başka bir şey değildir.

Bu ilde yaşayan esnaflar da gelen gurbetçiler de ve kıymetli Aksaraylılar da bu ilin en büyük değerleridir. Hiç kimse milleti elinde belge, olmadan sadece hisleriyle veya siyasi düşünceler ile birbirine kırdırmaya kalkmasın.

Elinde bilgisi veya belgesi olanlar ilgili kurumlara başvursun. Bu fiyatlar yazın da kışın da aynı. Esnaflar kimliklere bakıp gurbetçileri ayırıp onlara ayrı Aksaray’da yaşayanlara ayrı fiyatlar söylemiyorlar. Bir gurbetçi bugün aldığı bir ürünü kaça alıyorsa burada yaşayanlar da aynı fiyata alıyorlar.

Sayın DUAYEN, KANAAT ÖNDERİ köşe yazarımız bir zahmet Aksaray ve Aksaray dışındaki perakende veya toptan ürün fiyatlarını bir kontrol et bakalım haftalık olarak hangi ürünler ne kadar zamlanıyor.

Bu ilde yaşayan hemşerilerimiz gibi gurbetçilerimizde esnaflarımızda bizlerin değeridir.

Elbette her yerde düzensizler olduğu gibi Esnafların içinde de, Gurbetçilerin içinde de, Hemşerilerimizin içinde de ve bizim yani gazetecilik mesleğinin içinde de çürükler vardır ve de olacaktır. Mesele o çürükleri ayıklamak ve onları toplum olarak dışlamak yok etmek yerine doğrularla kazanmak önemlidir.

Keşke herkes konuştuğu veya yazdığı kadar dürüst yaşasaydı bu hayatı.

Makale Yorumları

  • Selim inç21-07-2022 00:27

    Gerçekten çok doğru yazmışınız Doğruları söylediğiniz için tşk ler

  • Mustafa Nazlı21-07-2022 00:02

    Calmak İçin Kandırmak İcin Heryol Mübahtır Anlayışı Sonuc Ortada

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar