sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Gerçekten 2’inci Yüzyılda Her Şey Çok Farklı Oluyor

Dünya’ya yıllarca sadece askeri gücüyle değil adalet sistemiyle de hükmeden Osmanlı Devletinin son Lale devri ile teknolojik gelişmelere ayak uyduramaması ve saray ile halkı arasındaki bağların gevşemesinden kaynaklı çöküş döneminden sonra ulusun diriliş hamlesi, birlik ve beraberliği ile başlayan kurtuluş mücadelesi ve sonrasında değişen yönetim sistemi günümüze geldiğimizde kimileri tarafından halkın iradesinin tecelli ettiği, kimilerine göre de ihanet süreci olarak tanımlanan Cumhuriyetimizin ilk yüz yılı geçen yıl geride kaldı.

Acısıyla, tatlısıyla, darbesiyle, darbe teşebbüsüyle, ekonomik krizleriyle, ihanetleriyle geride bırakılan bir yüzyıl sonunda yeni yüzyıl serüveninin ilk yılı ne yazık ki sıkıntılar ile dolu, doluya geçti.

Yanı başımızdaki savaşlar, pandemi, deprem gibi etkilerden ne yazık ki ekonomik sıkıntıların dolu olduğu yeni yüzyılın ilk çeyreği şahsıma da çevremdekilere de pek umut vermedi.

Ülke gündeminin artık günler içerisinde değiştiği yeni yüzyılın ilkinde, nereye kadar sıkılacağı belli olmayan bir kemer sıkma politikası dışında gündemimizden hiç düşmeyen;

Kadın ve çocuklara karşı işlenen suçlar,

İşledikleri suçlara rağmen ceza evine girmeyen suçlular,

Siyasi kavgalar,

Yeni vergiler,

Yeni Anayasa çağrıları,

Mülteci sorunu,

Dış ve iç mihraklar damga vururken yılın son golü de MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’den geldi.

Sayın Bahçeli Sınırlara kadar yaklaşan savaş tehdidi karşısında birlik ve beraberlik mesajı verirken PKK sorunu karşısında sorunun MHP olmadığını ifade ederken kurduğu cümleler ile bir anda yeni yüzyılın 52’inci haftasının bir numaralı gündemi haline geldi.

***

Şunu anladık ki artık Türkiye’nin yeni yüzyılında hiçbir günümüz aynı olmayacak.

Dün tartıştığımız meseleler çok hızlı bir şekilde daha yenileriyle yer değiştirecek.

Bir gün Polat ailesini,

Diğer gün bebek çetesini,

Sonraki gün, öldürülen kadınları,

Daha da sonrasındaki gün, istismara uğrayan çocukları,

Ondan da sonraki gün, polislerin bile güvende olmadığı sokakları,

Sonraki haftalarda, milyarlarca dolar kazanan utanmazların silinen veya indirilen vergi borçlarını konuşmaya devam edeceğiz.

Yani artık yeni yüzyılda gündemler çok hızlı bir şekilde değiştiği için çok fazla takılıp üzmeyeceğiz kendimizi.

Yaşam kalitemiz artacak alışacağız, şaşırmayacağız olup bitenlere. Dünü hatırlamayacağız, sadece bugünü yaşayıp bugünkü felaketlere de nasıl olsa yarın daha beteri çıkacak deyip geçeceğiz.

TV kanalları neyi görmemiz, neyi duymamızı veya neyi konuşmamızı istiyorsa onu görüp, onu duyup sadece de onları konuşmaya devam edeceğiz.

Önceliklerimiz de, ihtiyaçlarımız da kendimiz veya ailemiz tarafından değil içerisinde bulunduğum görevini yıllardır unutmuş basın aracılığı ile gündemlerinize yerleştirilecek.

İhtiyaçlarınızın aslında sizler için israf ve fazlalık olduğu TV ekranlarında ağızlardan köpükler dökülen uzmanlar tarafından sizlere anlatılacak.

Üzülerek söylüyorum ki bunu da yeni yüzyılda sizlere ülkede sadece ve sadece bin kişide 9’unun güveni sağlayabilen medya yaptıracak.

Yeni yüzyılın ilk yılına baktığımda sizlere düşen en önemli görev gündemi belirleyen basın konusunda artık istediğinize değil doğru olana inanmanız ve tercihinizi kendiniz yapmanız.

Artık bunu da yapmazsanız eski yüzyılı bir kenara bırakın yeni yüz yılın ilk yılını bile mum ile ararsınız. Benden demesi.

Yeni yaşımız kutlu olsun, birlik ve beraberlik içerisinde güzel cümlelerde buluşmak dileğiyle…

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar