Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Gerçek Enflasyon İle Döviz Sabit Kalınca Tanıştılar

Yurt dışına çıkmak ve oralarda yaşamak zorunda kalan on binlerce hemşerimizin Aksaray’a katkılarını inkâr etmek mümkün değil. Her yaz dönemi onların da Aksaray’a gelmeleri ile şehirde hem ekonomik anlamda çok büyük bir hareket yaşanırken hem de insanlar hısım ve akrabalarına kavuştukları için deyim yerindeyse herkesin gözünün içi gülüyor ya da yakın zamana kadar gülüyordu.

Son yıllarda yurt dışındaki ülkelerde yaşayan hemşerilerimizle ülkemizde yaşayan vatandaşlar arasında gerilim çıkartılmaya çalışılmış ve bu büyük oranda başarıya da ulaşmıştı.

Özellikle sosyal medyadan burada yaşayanları aşağılayan ve hakaretler eden bir azınlık ile buradan oraya cevap vermeye çalışanlar sayesinde son 2 yıldır bir gerginlik oluşurken artık iş siyasete dökülmüş ve yurt dışındaki hemşerilerimizin bir kısmı burada yaşayanları vatan hainliği ile bile suçlayan sokak röportajları vermeye veya paylaşım yapmaya başlamıştı.

Bu durumda yurt dışında yaşayanlar ile Türkiye’de yaşayanların tamamına yakını karşı çıksa da birileri bu işte ısrar etmiş ve sonucunda ülkeye gelen hemşerilerimiz ekonomik sıkıntıdan bahseden herkese Avrupa’da şartların aynı olduğunu ama Türkiye’de bir sene önce 10 Euro’ya aldıklarının yine alınabildiğini söyleyerek insanları nankörlükle bile suçlamaya başlamışlardı.

Ta ki bu seneye kadar,,

***

Peki bu sene ne değişti?

Esnaf anormal zamlar mı yaptı?

Domatesi Avrupa’dan gelene bir fiyata, Türkiye’dekine başka bir fiyata mı sattı?

Ülkeye gelenlere her konuda farklı tarife mi uygulandı?

Elektrik faturası yaşanılan ülkelere göre mi yazıldı?

Kılık kıyafet alımlarında çift etiket mi vuruldu?

Ülkede yaşayanlara TL, Avrupa’dan gelenlere Euro bazlı adisyonlar mı götürüldü?

Elbette bunların hepsinin cevabı hayır.

Sadece ve sadece ülkede alışık olunmadığı şekilde son bir yıldır döviz kuru sabit kaldı.

Yani geçen sene 100 Euro’ya alınabilenler ne yazık ki bu sene artan enflasyon nedeniyle 100 Euro’ya alınamadı.

Kısacası döviz kuru artmayıp sabit kalınca kıymetli hemşerilerimiz ülkemizdeki enflasyonun yaşadıkları ülkelerden çok daha fazla olduğunu gördüler ve bunu senelerdir söyleyen akrabalara bile ilenmeye başladılar.

Kısacası eskiden artan fiyatlar artan döviz kurunun gölgesinde kaldığı için yerelde yaşayan akrabalarının eleştirilerinden ve ilenmelerinden dolayı vatan haini olduğunu sanan hemşerilerimiz artık memleketlerinde vatan haini olmadığının bilincinde ve mutlu birer vatandaş olarak yaşadıkları ülkelerdeki evlerine dönebilecekler.

Burada yaşayan hemşerilerimiz de yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin düşman olmadığını ve oradan video ile ülke vatandaşını aşağılamaya çalışan 3-5 meczup ile sıla hasreti ile bir sene geçiren hemşerilerimiz hakkındaki görüşlerini değiştirdiler. En azından bu yıl çarşıda ve pazarda Avrupa’dan gelenlerin de, burada yaşayanların da uzun yılların ardından aynı dili konuştuklarını ve hepsinin de aile olduklarını hatırlamaları beni mutlu etti… 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar