Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Dertlerini Soramayanlardan Bol, Bol Nasihat Dinlediler

Aksaray Üniversitesi mezuniyet programlarına başladı.

İlk program kapsamında bende bölümünün en başarılı öğrencilerinden olan gururumuz olan mesai arkadaşım için mezuniyet coşkusuna ortak olmak istedim.

O gün için hazırlanan öğrencilerin birbirleriyle şıklık yarışına girişlerine ve heyecanlarına, bakımsız ve kir pasak içerisinde kalan tribünlerdeki, ailelerin yüzlerindeki tebessüm ile gözlerindeki endişeyi de gördüm.

Saat 18 denilen program Aksaray’da gelenek haline gelen protokolün tamamlanmasını beklendiği için geleneklerimizde olduğu gibi gecikmeli başladı.

Öğrenciler heyecanla mezuniyet coşkusunu yaşayıp gelecek hayalleri ile keplerini savurmadan mikrofonu alan öğrencisinden, öğretmenine ve siyasetçisine kadar her bir konuşmacı mezuniyet gününü konferansa çevirince ve tribünlere sesler gelmeyince aileler için birbirleriyle tanışma ve kaynaşma adına konuşmaların yapıldığı an iyi olurken öğrencilerimiz de bu sırada fotoğraflarını çektirip programa gelen yakınlarıyla hasret giderdiler.

***

Meslek gereği bende bir süre sohbetlere eşlik edip programı neşelendirmeye çalıştıktan sonra acaba bu mikrofonu alan sayın büyükler ne konuşuyor diye kulak kabarttım.

Tribündeki ailelere okulun yemekhanesinden sosyal alanlarına kadar anlattılar ama, 4 sene boyunca o öğrencilerin okula gitmek için yetersiz olan minibüslerde birbirlerine kaynadıklarını anlatmadılar.

Mezuniyetin güzelliğinden ve eğitimden bahsettiler ama, mezun olunduktan sonra ne olacağını anlatmadılar.

Eğitim ve öğretimin önemine vurgu yapıp Devletin okumuş genç nesle ihtiyacı olduğunu, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu anlattılar ama, Devletin tasarruf tedbirleri kapsamında boşalmadığı sürece kadrolara atama yapmayacağını ve bu sene ile bundan sonraki 3 senenin akıbetini anlatmadılar.

Kısacası 2 saatlik programın 1,5 saatinde konferans verenler bu gençlerimize gelecekleriyle ilgili hiçbir şeyi doğru anlatmadılar.

Kısacası mezuniyet programında çok şey konuşup hiçbir şey anlatmadılar ama üniversite mezunu olan ve zehir gibi çalışan kafalarıyla gençlerimiz her şeyin farkında olduklarını konuşanları dinlemeyerek gösterdiler.

Işıl, ışıl bir gelecek için mücadele veren ve mezun olan gençler unutmayın, sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz ama ne yazık ki imkanlar bu. Evde sıkıldığı için emekli olmayan ve bir koltuk boşaltmayan büyükleriniz olduğu sürece sonuç değişmeyecek.

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar