Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

Bu Rezillik Hepimize Yeter

1989 Yılında il olan Aksaray’da beklenilen pek çok yatırım gelmese de Türkiye’de her ile 1 üniversite kurulunca üniversite nimetinden faydalandık.

O dönemde emek veren herkesten Allah razı olsun.

Ancak aradan geçen zamanda üniversite sıklığı öğrencilerin tercihleri açısından da önem arz etmeye başladı. Birçok öğrenci kayıt yaptırırken iller hakkında araştırma yapmak adında internet sitelerinden veya sosyal ağlarla ilgili araştırma yapmaya başladı.

Yani 2000’li yıllara kadar yerleşebildiğine şükür eden öğrencilerimiz yeni üniversiteler ile 2 ya da 4 yıl yaşayacakları şehirlerin asayiş ve sosyal imkânlarını araştırarak tercih yapmaya başladılar.

Elbette bu en doğal hakları ve zaten böyle de yapmalılar.

Kısacası şehirler asayiş olaylarını en aza indirirken üniversite ve dışarıdan gelen diğer misafirlere sosyal yaşam alanları oluşturmalı.

Bununla ilgili şehirdeki emniyet müdürlüğü, belediye, valilik ve STK’lar da çeşitli uğraşlar ile Aksaray’a öğrenci çekmek için elinden geleni yapıyorlar. Bu konuda en ufak bir şüphem yok.

Ancak son dönemde şehirler ilgili asayiş yazıldığında karşınıza çıkan haberlere baktığınızda yüzlerce insanın maddi ve emek anlamındaki çalışmalarını tamamen yok edildiğini görüyorsunuz.

Biz gazeteciler olarak bu çalışmaları baltalarken Aksaray’a en büyük ihaneti yaptığımızın farkına varamıyoruz.

Her ülke, her vilayet, her ilçe, her belde ve her köy güzellikleriyle anılmak için çalışırken Aksaray asayişi ile anılır oldu. Diğer çalışmaların bir kenara bırakılması ve bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

“Gazeteci Çekecek Üfleyiver”

İl genelinde rutin uygulamalar aralıksız sürüyor. Bu uygulamalar Aksaray için önem arz ediyor. Bu uygulamalar ile şehirdeki huzur ortamının bozulması önlenirken aranan şahıslarda tek, tek yakalanarak adalet önüne çıkartılıyor.

Bu uygulamaları eleştirmemiz mümkün değil ancak bazı uygulamalardaki kamera sevdası artık herkesin tepkisine neden olmaya başladı.

İnsanlar kameralar karşısında işlem yapılmasından veya uygulamanın reklama dönüşmesinden şikâyet etmeye başladılar. Bu uygulamalardaki gazeteci ve diğer taraf tartışmalarından dolayı “Gazeteciye, hakaret veya saldırı” başlığı altında ulusalda Aksaray’ı tam anlamıyla asayiş sorunlu bir şehir haline getiriyor. İnsanların kameralar önünde alkol tersti yaptırmak istememeleri kadar doğal bir hakları yok. Ancak Aksaray’da neredeyse artık alkol kontrolünü saygıdeğer meslektaşlarım yapacak konuma geldiler.

Daha denecek çok şey var ama artık demek istediklerimizi sayın Valim ile Emniyet müdürüm anlamıştır sanırım.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar