Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

“3 Sene Bir Şey Yapamayız, 4’üncü Sene Yardırır, 5’inci Sene de Oy Diye Kapınızdayız” Diyorlar

31 Mart seçimlerinin üzerinden 3 ay geçti.

Eski belediye başkanlarının belli başlı işleri ve işleyişleri olduğundan onlar geçmişte yaptıkları işler sayesinde mazeretlerin arkasına sığınma hakkını kendilerinde bulurken, yeni belediye başkanlarının imdadına Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek yetişti.

Sayın Bakanımızın geçen ay içerisinde açıkladığı tasarruf tedbirleri işten anlamayan ve iş yapamayacak olan belediye başkanları için tam anlamıyla bir kalkan oluverdi.

Bu aralar en fazla duyduğumuz cümlelerin başında “TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA BİRŞEY YAPAMAYIZ” cümlesi geliyor.

Hatta bazı belediye başkanları bu tasarruf tedbirleri kapsamında bir şey yapmayacakları veya yapamayacakları için artık hısım akrabalarının dışındaki telefonlar haricindekini açmaz bile oldular.

Haksızlar mı?

Haklılar, çünkü tasarruf tedbirleri var, kendi deyimleriyle 3 sene çivi bile çakamazlar.

Bu tedbirler olmasa aslında çok çılgın projeleri olan bu başkanlar Sayın Bakanımız Şimşek’in tasarruf tedbirlerini “ÇİVİ BİLE ÇAKMAYIN” hatta “3 SENE TATİLDESİNİZ” olarak algılamışlar.

Yine soruyorum; Haksızlar mı?

Cevap; Yine haklılar, çünkü bu başkanlar 3 sene sonunda 4’üncü seneye sahaya çıkıp adeta yardıracak tam 5 senelik hizmet verecek ve 5’inci sene milletin karşısına çıkıp suçlunun kendileri olmadığını, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in olduğunu anlatarak milletin oyunu isteyecekler.

“Tasarruf tedbirleri bitti artık” diyecekler,

“Ustalık dönemi” diyecekler,

“Ne projelerimiz var” diyecekler,

“Çalışmadık” demeyecekler ama “Çalıştırılmadık” diyecekler.

Kısacası şimdi telefonda ulaşılamayan ilçe belediye başkanı, dün konuştuğunu bugün inkâr eden başka bir ilçenin belediye başkanı ile seçildikten sonra yürüyüşleri bile değişen ve 3 aydır belediye başkanı olan sevgili başkanlar aslında bu makam için çok kısa bir süre olan 5 yıl tamamlandığında “Çalıştırılmadık, o yüzden telefonlara bakacak yüzümüz yoktu, bir şans daha verin o zaman görecekesiniz” diyerek yeniden 4 ay önceki gibi şirin ve gönüllerin insanı olacaklar.

Sevgili seçilmiş başkanlara kısa bir hatırlatma; Sayın Bakan sizlere “ÇALIŞMAYIN” demedi, “İSRAF ETMEYİN, TASARRUF EDİN” dedi.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar