Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yüksek Faiz Ticareti Durdurdu “Parası Olan Faize Koşuyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksek Faiz Ticareti Durdurdu “Parası Olan Faize Koşuyor”
Kredi faiz oranlarının yükseltilmesi Aksaray’da vatandaşların yatırım tercihlerini değiştirirken yatırımlarını banka faizinde değerlendirmek isteyen Aksaraylıların tercihleri il genelinde ticaretin dengesini de bozdu.

Son yılların en büyük ekonomik krizinin etkisini arttırdığı ülkemizde kriz dönemini aşmak için tüm girişimler sürerken özellikle döviz kurunu durdurabilmek adına kredi faiz oranlarının yüzde 50’ye çıkartılması bankaların müşterilerine sunduğu faiz oranlarını da artırmasına neden oldu. Yıllık olarak yüzde 50’nin üzerinde faiz imkânı sunan bankaları cazip bulan Aksaraylılar yatırımlarını banka faizine yönlendirirken bazı vatandaşların ikamet ettikleri evleri ile kullandıkları otomobillerini bile satarak yüksek getirisi nedeniyle bankaların yolunu tuttukları iddia ediliyor.

Yaşanan bu gelişmeler ve merkez bankasının faiz oranlarını sabit tutması yatırımların bankalara yönelme hızını artırırken gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkıntıların her geçen gün arttığı belirtildi.

Konu hakkında konuşan inşaat yatırımcıları; “Son 4-5 yıl öncesinde yaşanan kriz ve pandemi nedeniyle konut yapımı ertelenmişti. Ancak konuta sene başındaki ilgi ve piyasanın hareketleneceği beklentisi ile bir çok müteahhit şehrin bazı bölgelerinde çalışmalarını arttırdı. Ancak ekonomik kriz nedeniyle banka kredi faizlerinin artırılması bu süreci bizlerin aleyhine çevirdi. Şu anda şehrin birçok yerinde çok sayıda sıfır ve ikinci el konut bulunmasına rağmen alıcı yok. Hemşerilerimizden banka faizleri nedeniyle evlerini satarak faize yatıranlar olduğunu duyuyoruz. İnşaatlara konuta bakmaya gelenler de maliyetinin altında fiyatlar teklif ederek düşmüş mal arıyorlar. Bu faiz oranları 2-3 aya kadar düşer diye tahmin ediyoruz, ama bu süreçten sonra sıkıntı yaşayan müteahhitle 4-5 sene daha yatırım yapmazlar” uyarısında bulunarak faiz indirimi konusunda olumlu bir haber beklediklerini söylediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tezgâhlar RenklendiÖnceki Haber

Tezgâhlar Renklendi

Köy ve Kasaba Yollarına DikkatSonraki Haber

Köy ve Kasaba Yollarına Dikkat

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar