Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yılın İlk Ürünü 8 Liradan Satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılın İlk Ürünü 8 Liradan Satıldı
Bölgenin en geniş ve kapsamlı tarım ticaret merkezine getirilen 2024 yılının ilk hasadı 8 liradan alıcı bulunurken üretici ve satın alan tüccara Ticaret borsası tarafından çeyrek altın hediye edildi.

Tarım ve hayvancılık kenti olan ve nüfusun çok büyük bölümünün tarım ve hayvancılık ekonomisi ile geçimini sağladığı Aksaray’da hasat sezonu başladı. Özellikle son bir aydır ilimiz genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle rekoltenin yüksek olması beklenirken 2024 yılının ilk arpa hasadı da Aksaray Ticaret Borsası Tarım Ticaret Merkezine getirildi.

Merkeze bağlı Yenikent beldesinden getirilen 15 ton arpa kısa sürede kilogramı 8 liradan alıcı bulurken ilk hasat geleneği olan çeyrek altın hediyesini bu yıl Yenikentli üretici Osman Kayan ile ürünü satın alan Kardeşler tarım Ltd. şirketine verildi.  Tarım ticaret merkezinde açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök hasat döneminin başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Aksaray’da üreticilerimizin de tüccarların da zarar etmeyeceği, bereketli bir hasat dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu yıl rekolte son yağışlarla birlikte beklentili karşılayacak gibi görünüyor. Her sene olduğu gibi bu yılda ilk hasat yine aynı bölgeden geldi. Üreticimizi de tüccarımızı da tebrik ediyoruz. Borsamızın geleneği haline gelen ilk hasada çeyrek altın hediyemizi bu senede uyguladık. İnşallah bereketli olur. Bu sene esnaflarımızın da tüccarlarımızın da zarar görmemesi adında borsa olarak elimizden gelenden fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Lisanslı depolarımız ile alımlarımızı sürdüreceğiz. Üreten çiftçilerimize de bu ürünü alacak olan tüccarlarımıza da hayırlı olsun” dedi. İlk hasat tesliminde tarım ticaret merkezinde bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise çiftçilerin geçen sene yaşadıkları randevu sorununu yaşamamaları için bu yıl tüm tedbirleri aldıklarını söyleyerek yaptığı açıklamada; “Aksaray tam bir tarım şehridir. Birçok ürünün üretiminde Türkiye’de ilk on içindedir. Türkiye’nin her sofrasında, her lokmasında Aksaraylı çiftçilerin alın teri vardır. 2024 yılı için de hububat alım hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Aksaray’da 14 lisanslı depo ve 3 geçici alım merkezi ile toplam 17 noktada alım faaliyeti yapılacak. TMO’nun randevu sistemi yenilendi. Sistem, Eylül ayına kadar açık olacak ve ‘Randevu alamıyorum’ diyen üretici olmayacaktır. Üreticimizin son ürünü alınana kadar alım faaliyetlerine devam edecektir. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerin, alım standartlarına uyan tüm hububatı alınacak şekilde planlama yapılmıştır. Ürünlerimizin bereketli olmasını temenni ediyor, tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Büyük Çevre Hizmeti Atık Toplayan EmekçilerdenÖnceki Haber

En Büyük Çevre Hizmeti Atık Toplayan Eme...

Aksaray Bilim Festivali Kapılarını AçtıSonraki Haber

Aksaray Bilim Festivali Kapılarını Açtı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar