Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yetkililer Uyarıyor!“Apartman Kapılarınızı Kapalı Tutun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetkililer Uyarıyor!“Apartman Kapılarınızı Kapalı Tutun”
İl genelinde hırsızlık olaylarını önlemek için il emniyet müdürlüğü çalışmalarını sürdürürken yetkililer de vatandaşları uyararak özellikle bina giriş kapılarının kapalı tutulmasını ve tanınmayan kişilere kapıların açılmamasını istediler.

Yaz ayının gelmesi ve il genelinde gurbetçiler ile ziyaret için gelenlerin sayısının artması nedeniyle yaşanabilecek hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için çalışmalarını artıran ve meydana gelen olayların da faillerini yakalamak için çalışan il emniyet müdürlüğüne bağlı asayiş şubesi ekipleri hırsızlık olaylarının önlenmesi adında gece devriyelerini sıklaştırırken yetkililer de vatandaşlara uyarılar yaparak hırsızlı olaylarının önlenmesi konusunda polis ekiplerine yardımcı olunmasını istediler.

Özellikle apartmanların giriş kapılarının sürekli olarak kapalı tutulmasını ve tanınmayan kişilere kapıların açılmamasını isteyen yetkililer yaptıkları açıklamalarda; “Yaz ayının gelmesi ve Aksaray’a gelen gurbetçi ve yaz tatili nedeniyle başka illerden gelen Aksaraylıların sayılarının artması ile insan hareketi arttı. Bu hareketli ortamlar illerde bazı olumsuz durumları da beraberinde getiriyor. Bu konuda güvenlik güçleri tedbirlerini alsa da vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Özellikle bu dönemlerde apartmanlarda yaşanabilecek hırsızlık olaylarının önüne geçmek için apartman sakinleri üzerlerine düşen görevleri yapmalılar. Apartmanların ana kapıları sürekli olarak kapalı tutulmalı ve tanınmayan kişilere kapılar kesinlikle açılmamalı. Bu kişiler öncelikle apartmanlardaki zillere basarak boş daireleri tespit etme yoluna gidiyor. Sonrasında ise hırsızlık için harekete geçiyorlar. Bu nedenle Aksaraylılar da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeliler. İl genelinde apartmanlarda rast gele zillere basıldığında çok büyük bir kitle kim olduğuna veya nereye geldiğine bile bakmadan direkt kapıyı açarken bir kısım da tanımasa bile ısrar ile kapıyı açıyor. Bu açtığınız kapılar nedeniyle komşularınızın evleri soyulabilir.

Elbette polis ekipleri teknolojinin de desteği ile artık kısa sürede bu kişilerin kimliklerini tespit ederek yakalıyor ama burada yakalanmaktan çok halk olarak da tedbirlerin alınması gerekiyor” uyarısında bulundular. (Haber: Cumali DAĞ)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Kişi Eski Damadını Bıçakla YaraladıÖnceki Haber

Bir Kişi Eski Damadını Bıçakla Yaraladı

Dükkân Sahipleri Sınırları ZorluyorSonraki Haber

Dükkân Sahipleri Sınırları Zorluyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar