Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yerel Esnafı El Birliği İle Yok Ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Esnafı El Birliği İle Yok Ettiler
İl genelinde peş peşe açılan zincir marketlerin sayısı artmaya devam ederken bu 2 harfli mağazaların yakınlarında olan market ve bakkallarda teki tek kapanmaya devam ediyor.

2000’lü Yılların başından itibaren ülke genelinde yaygınlaşmaya başlayan ve halk arasında zincir market olarak da adlandırılan marketlerin Aksaray’daki mağaza savaşı sürüyor. İl genelinde yeni yapılan ve boşalan her dükkan 3 harfli bir zincirin halkası haline gelirken rastgele ve sıklıkla açılan bu dükkanlar yerel market sahipleri ile bakkalları yok ediyor.

Esnaflar “Açılışlarında Hiçbir Kriter Yok”

İl merkezinde sayıları 100’ün çok üzerine çıkan zincir marketler konusunda konuşan esnaflar, bu mağazaların açılışları konusunda bir kriter yok diyerek yaptıkları açıklamalarda; “2004 Yılı itibariyle Aksaray’da açılan ilk yerel marketle beraber başlayan furyada artık Aksaray bir AVM çöplüğü haline gelmeye başladı. İl genelinde halk arasında 3 harfli de denilen marketler artık bırakın birbirleriyle kendileriyle bile rekabet etmeye başladılar. Bir cadde üzerinde peş peşe açılan zincir halkaları konusunda yasal bir sınır var mı? Bunu bilmiyoruz ama varsa nasıl bu kadar rahat ruhsat alıp açabiliyorlar bunu da bilmiyoruz. Bundan sonra da zaten yerel market ve bakkalları tamamen bitirdikleri için yasaklanmalarına veya bir sınır konmasına da gerek yok. İsteyen istediği yere açsın” dediler.

Vatandaşlar “Fiyatları Nedeniyle Tek Şansımız Bu Marketler”

Peş peşe açılan zincir marketler konusunda hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını belirten Aksaraylı vatandaşlar ise fiyatları ve ürün seçenekleri konusunda bu marketlerin gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da son 20 yıl içerisinde açılan zincir marketler sayesinde ürünleri daha uygun fiyatlara alabiliyor veya aynı ürünlerin muadillerini bulabiliyoruz. Bu marketler ulusal olsalar da çalıştırdıkları personeller Aksaraylı değil mi. Bu mağazalar bu ile istihdam sağladıkları gibi ucuz alışverişin de adresi oldular. Bizler halk olarak ne sayılarından ne de fiyatlarından şikayetçi değiliz. Devlet tarafından açılan bir zincir marketin reyonlarındaki ürünler bile bu marketlerinkinden daha pahalı.

Bu marketlerin olmadığı ve bakkallardan alışveriş yaptığımız günleri de hatırlıyoruz. Bu bakkalların bazı ürünleri bu marketlerden alıp üzerine kar koyarak sattıklarını da biliyoruz. Kısacası bu kriz ortamında bizler durumdan rahatsız değiliz” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazartesi Trafiğine Dikkat!Önceki Haber

Pazartesi Trafiğine Dikkat!

İkinci Ele Talep DüşüyorSonraki Haber

İkinci Ele Talep Düşüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar