Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yeni Sanayi Havzasında Bir Temel Daha Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Sanayi Havzasında Bir Temel Daha Atıldı
2021 yılında tescillenen Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi’nde temel atma töreni gerçekleştirildi. Arsa tahsislerinin de yapıldığı törende konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Eskil Tuz Gölü OSB’nin, bölgedeki en büyük sanayi hamlesi olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda Aksaray’ın ilçelerinde başlayan sanayi hareketliliğinde Eskil Tuz Gölü OSB’sinin de kurulumu gerçekleştirilmişti. 71 parsele sahip olan OSB’ye yatırım başvuruları yatırımcılar tarafından yapılırken sanayinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Eskil’de tarımsal sanayi başta olmak üzere her alanda teknolojik gelişmelerini sağlamak amacıyla 130 hektar alana kurulacak olan Eskil Tuz Gölü OSB pek çok kişiye de istihdam olanağı sunacak. Bölgede yapılacak olan yatırımlar 6. Bölge teşviklerinden faydalandırılacak. Eskil’de ve çevresinde önemli bir gelişim hamlesi olarak değerlendirilen Eskil Tuz Gölü OSB’nin temel atma töreni yapılarak başvuruda bulunan iş insanlarının arsa tahsis işlemleri gerçekleştirildi. Eskil’de düzenlenen törende konuşan Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil’in özellikle deprem riskine karşı güvenli bir liman konumunda bulunduğunu ifade ederek ilçenin potansiyellerinin ortaya çıkmasında sanayinin önemli bir adım olduğunu söyledi. Başkan Zavlak konuşmasında “Bir belediye başkanı olarak ne kadar şükretsem azdır ki Allah bizlere Eskil tarihinin belki de en önemli projesini başlatmayı nasip etti. Bu proje ile birlikte Eskil artık tarım ve hayvancılığın yanında ağır sanayide de çok önemli noktalara gelecek. Ülke ekonomisinin can damarı olan ağır sanayinin yarını belirsiz olan bölgelere hapsedilmesi her şeyden önce ülke ekonomisinin altına konulan bir dinamittir. Türkiye’deki tüm sanayicilere sesleniyorum. Belki de deprem anlamında Türkiye’nin en güvenli yerlerinden birisi olan Eskil, geniş arazisi, ürün yelpazesi ve büyük gelişme potansiyeli ile sizleri bekliyor. İlçemizde yeni tarih yazalım ve ülke ekonomisine katkılarda bulunalım. Eskil Tuz Gölü OSB’mizin kuruluşunda başta cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yatırım konusunda şahsımı kırmayıp yatırım yapan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Eskil Tuz Gölü OSB’miz için attığımız bu adımı Eskil’in miladı olarak görüyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray’ın stratejik sanayi havzaları arasında yer aldığına değinerek “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde bize bir müjde verdi. Türkiye’de stratejik sanayi havzalarının tespit edildiğini ve bunların içerisinde Aksaray’ın da olduğunu dile getirdi. Aksaray Konya arası Türkiye’nin inşallah yeni sanayi havzası olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bundan Eskil’de Suntanhanı’da nasibini alacak. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonra iş adamlarımız çalışacak biz de Ankara’da onların emrinde olacağız ve taleplerini ilgililerimize ileteceğiz.” dedi. 

Aksaray Valisi Mehemet Ali Kumbuzoğlu temel atma ve arsa tahsisi töreninde yaptığı konuşmada Eskil Tuz Gölü OSB’nin şehrin gelişimine önemli katkılar sunacağını dile getirdi. Eskil Tuz Gölü OSB’nin farklı sektörlerde hizmet alanları oluşturacağını kaydeden Vali Kumbuzoğlu, Eskil’in sanayide örnek teşkil edeceğini vurguladı. Vali Kumbuzoğlu konuşmasında “Konu yatırım ve istihdam olunca hepimiz heyecanlanıyoruz. Bin 400 dönümlük bir alanda çok güzel bir yatırım imkanı yakaladık. Bu noktada özellikle Eskilli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendi yörelerini ve köklerini unutmuyorlar. Gençlerimize, çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize de örnek oluyorlar. Şu anda 71 parselimiz var daha sonrasında yatırımcıları bekliyoruz. Aksaray OSB’leri ile birlikte gelişiyor. Türkiye’de konuşulan öncü sanayi kentleri arasında yer alıyoruz. Eskil’de açılışını yapacağımız sanayimizde yem, süt tozu, yağ işleme, plastik boru imalatı, sulama sistemleri imalatı gibi pek çok farklı sektörde hizmet alanları oluşturulacak. Eskil sanayisi ile üretimde büyük bir hamle gerçekleştirecek. OSB’miz kurmak kadar bunu ayakta tutmak da önem taşıyor. El birliği ile çalışarak ilçemizin ve şehrimizin gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Diğer OSB’lere örnek olacak biz hız kazandırmak istiyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Eskil’de yapılan temel atma ve arsa tahsisi törenine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, iş insanları ve vatandaşlar katıldı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Zabıta ve Emniyetten Namaz Sonrası Dilenci OperasyonuÖnceki Haber

Zabıta ve Emniyetten Namaz Sonrası Dilen...

İtfaiye Ekiplerine Dur, Durak YokSonraki Haber

İtfaiye Ekiplerine Dur, Durak Yok

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar