Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yayaların Üst Geçide Yönlendirilmesini Sağlayacak Perforje Çalışmaları Gerçekleştiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yayaların Üst Geçide Yönlendirilmesini Sağlayacak Perforje Çalışmaları Gerçekleştiriliyor
Aksaray’da şehir merkezi ile Ereğlikapı Mahallesi arasında yaya ulaşımını kolaylaştırmak ve güvenli hale getirmek amacıyla inşa edilen yaya üst geçidi projesinde sona yaklaşıldı.

Aksaray Belediyesi, yaya güvenliğini daha da artırmak amacıyla, yayaların üst geçide yönlendirilmesini sağlayacak perforje çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar sayesinde yaya trafiğinin güvenliği sağlanırken, araç trafiği de daha akıcı ve güvenli hale getirilecek.

 

Yaklaşık 34 metre uzunluğunda, 6,30 metre genişliğinde ve yerden yüksekliği 5,5 metre olan bu modern yaya üst geçidi, bölgedeki yaya trafiğinin güvenliğini artırmayı hedefliyor. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlar için asansör ve yürüyen merdivenlerin bulunacak olması. Yürüyen merdivenlerin montajı tamamlanırken, asansör kabinlerinin yerleştirilmesi de son aşamaya geldi.

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üst geçit projesi ve perforje çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaya güvenliğini sağlamak ve kent trafiğini rahatlatmak adına gerçekleştirdiğimiz bu projede son aşamaya geldik. Yaya üst geçidimiz, modern yapısıyla vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlayacak.

 

Özellikle yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlarımız için asansör ve yürüyen merdiven gibi donanımlar ekleyerek herkesin kolaylıkla faydalanabileceği bir yapı inşa ediyoruz. Perforje çalışmalarıyla da yayalarımızı üst geçide yönlendirecek ve şehir içi araç trafiğini daha güvenli hale getireceğiz. Aksaray’ımız için değerli bir yatırım daha hayata geçiyor.” İfadelerini kullandı.

Yaya üst geçidi projesinin kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.(Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer; “Tüm Öğrencilerimizi Bu Önemli Etkinliğe Katılmaya Davet Ediyorum"Önceki Haber

Başkan Dinçer; “Tüm Öğrencilerimizi Bu Ö...

Uluslararası Öğrenciler, Ihlara Vadisi'nde Karbon Nötrlüğü İçin Çevre Temizliği YaptılarSonraki Haber

Uluslararası Öğrenciler, Ihlara Vadisi'n...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar