Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yaptıkları Yanlarına Kalmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaptıkları Yanlarına Kalmadı
Aksaray’da internet üzerinden satış vaadi ile dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 14 kişi gözaltına alınırken gözaltındaki 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle sanal dünyada yaygınlaşan e satışları kendilerine yeni dolandırıcılık alanı olarak gören kişilerden ikinci el otomobil ya da ikinci el eşya satış sitelerinde satış vaadi ile dolandırıldıklarını iddia edenlerin sayıları her geçen gün artıyor.

Özellikle kaparo talebi ile vatandaşlardan haksız kazanç elde eden ve sonrasında da ulaşılmayan bu kişiler konusunda işi sıkı tutan Aksaray ile emniyet müdürlüğü Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Aksaray’da ikamet ettikleri tespit edilen ve haklarında sanal satış vaadiyle dolandırıcılık suçundan şikayetler bulunan kişileri takibe alan Asayiş şubesi ekipleri sabah saatlerinde 14 farklı adrese operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyon sonucunda 14 şüpheli gözaltına alınırken şahısların cep telefonu ile toplanan deliller il emniyet müdürlüğüne sevk edildi. İl emniyet müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüphelilerden 9’u adliyeye sevk edilirken 5 kişinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

“Güvenli Olmayan Sitelere Girmeyin”

Aksaray il emniyet müdürlüğünün düzenlediği operasyon ve yaşanan dolandırıcılık olayları konusunda konuşan yetkililer insanların gönderdikleri küçük kaparolar nedeniyle haklarını aramak istemediklerini ve bu kişilerin de bu durumu fırsata çevirmesi nedeniyle son dönemde bu tür olayların arttığına dikkat çekerek yaptıkları açıklamalarda; “Son dönemde ülkemiz genelinde bu türden olayların sayısı artmaya devam ediyor. Bu konuda yapılan şikayetler artmasa da insanlar ödedikleri küçük miktarlar nedeniyle şikayetçi olmak istemiyorlar. Bu durum dolandırıcıları daha da cesaretlendiriyor. Özellikle ikinci el satışlarda, ya söz verilen ürün gönderilmiyor ve para tahsil ediliyor, ya da istenilen kaparo sonrasında bu kişilere bir daha ulaşılamıyor. Bunun önlenmesinin en kolay yolu kimseye ürünü göndermeden bir ödeme yapılmaması. Hatta kapıya kargoyla gelen ürün paketini açmadan ödeme de yapılmamalı. Şu anda teslimat yapan kargo şirketlerinin uygulamaları bile bu türden dolandırıcılık olaylarının önünü açıyor. Kargo firmasında çalışan kurye ücreti almadan pakete dokunulmasına bile izin vermeyerek bu dolandırıcılığın zeminini istemeden de olsa oluşturuyorlar. Bu konuda dolandırılan kişiler ufak çaplı miktarları gönderdikleri ve bunun için de mahkemelerde dolaşmak istemedikleri için sineye çekiyorlar. Bu durum dolandırıcıları daha da cesaretlendiriyor. Bu konuda bedelinden çok ucuza satıldığı iddia edilen ürünler konusunda dikkatli olunmasını ve hiçbir şartta kaparo gönderilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
2 Defineci Daha YakalandıÖnceki Haber

2 Defineci Daha Yakalandı

MEB Gözlerinin Yaşına BakmayacakSonraki Haber

MEB Gözlerinin Yaşına Bakmayacak

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar