Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yangın Riski de Vazgeçirmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yangın Riski de Vazgeçirmiyor
İl genelinde etkili olan aşırı sıcakların etkisi ile başlayan ot ve çalılık yangınları ile mücadele sürerken gelişigüzel kullanılan ve yangın çıkarma riski taşıyan havai fişekler tehlikeli ellerde felakete davetiye çıkartıyor.

Düğün ve özel günler için en önemli kutlama araçlarından birisi haline gelen havai fişeklerin son yıllarda gelişigüzel kullanımı ve zamansız yapılan kutlama programı nedeniyle oluşan gürültü kirliliği Aksaraylıların tepkilerine neden olurken kırsal alanlar başta olmak üzere merkezdeki ot ve çalılık alanlardaki yangın riskini de artırıyor.

Özellikle gece saatlerinde şehrin bazı noktalarından atılan havai fişekler görsel anlamda kutlama yapan kişiler tarafından zevkle izlenirken aynı apartman veya sokakta oturan mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

Özellikle mahallelerde düğünler dışında da gece saatlerinde atılan havai fişeklerin seslerinden dolayı rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar yangın riski nedeniyle de bu dönemde bu fişeklerin kullanılmamasını isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son yıllarda düğünlerle başlayan havai fişek alışkanlığı şimdi sıkıtı olmaya başladı. Gece saatlerinde gelin indirme merasimi başta olmak üzere her türlü organizasyonda tedbir alınmadan atılan havai fişekler gürültüleri kadar riskleri ile de bizleri rahatsız ediyor. Mahallede düğün bile yokken bir kişinin doğum gününü kutlayan bir kişi havai fişeği ateşleyerek kayıplara karışıyor. O fişekler yangın riskini artırıyor. İklim olarak kurak bir yaz mevsimindeyiz. Mahalle aralarındaki otlar tamamen kurumuş durumda. Bu otlara atılan sigara izmariti bile yangın çıkartma riskine sahipken bu maddeler felakete yol açabilir. O otların yanı başında park halindeki araçlar da yanabilir o yangın evlere de sıçrayabilir. Bu maddelerin kullanımı ve satışı bu kadar kolay olmamalı. Yetkililerden en azından bu süreçte bu maddelerin satışının kontrol altına alınmasını istiyoruz. Ekin hasadı yapılan köylerde bile kullanılan bu patlayıcı maddelere ulaşımda, kullanımda bu kadar kolay olmamalı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Faiz Kararı Beklentileri Boşa ÇıkarttıÖnceki Haber

Faiz Kararı Beklentileri Boşa Çıkarttı

Son Neslin Tercihi DeğiştiSonraki Haber

Son Neslin Tercihi Değişti

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar