Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yakmalara Doyamadık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yakmalara Doyamadık
Yeşil alan fakiri durumundaki Aksaray’da ağaçlandırma çalışmaları yapılsa da yeşillendirilen alanların sürekli olarak alevlere teslim ediliyor. Son olarak geçtiğimiz yıl iki kez yanan merkezdeki Kılıçaslan parkı sorumsuzluk nedeniyle yine alevlere teslim edildi.

Yeşil alan varlığı konusunda Türkiye’deki iller arasında son sıralarda yer alan Aksaray’da yeşillendirme çalışmaları sürse de, ağaç ve bitki ekilen alanların korunamaması yapılan tüm masraflar ile verilen emekleri boşa çıkartıyor.

Orman işletme müdürlüğü tarafından korumaya alınan orman alanlarına giriş ve çıkışların yasak olmasından dolayı bu alanlarda sıkıntı yaşanmazken özellikle belediye ve diğer kurumlar tarafından dikimi yapılan ağaç ve bitkiler vatandaşların sorumsuz davranışları ve zamanında alınmayan tedbirler nedeniyle küle dönüyor. Geçtiğimiz yıl yaz döneminde Kılıçaslan parkı çevresinde başlayan çalılık yangınının ardından bölgede yayılan iki farklı yangında birçok ağaç zarar görürken bu senede il genelinde benzeri görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Kılıçaslan park alanı içerisinde başlayan kuru ot yangını kısa sürede yayılarak çevredeki diğer yeşil alanlara zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ilk müdahalesi ile yangının büyüme hızı yavaşlatılırken Aksaray belediyesi itfaiye ekiplerinin kısa sürede bölgeye ulaşması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Diğer yandan Cumhuriyet mahallesinde de benzeri görüntüler ortaya çıktı. Akşam saatlerinde boş alandaki otların kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verilmesi sonucunda başlayan yangın çevredeki pek çok apartmanı dumanlar içerisinde bırakırken arazi tamamen yandı.

Yaşanan olaylara tepki gösteren vatandaşlar; “Yeşil alan sorunumuz nedeniyle artık bu bölgede çöl iklimi hakim olmaya başladı. Daha önceden yeşil Aksaray olarak bilinen yerin şimdiki durumu o dönemki ve şimdiki insanlar arasındaki farkı en açık şekilde ortaya koymaya yetiyor.

Yıllardan beri Aksaray’da mezarlık üzerindeki tepeler yeşillendirilmeye çalışılır. Bu bölgede yıllar öncesinde otobüslerle öğrencilere fidanlar diktirilirdi. Ama ne hikmetse yıllar geçmesine rağmen o dikim yapılan yerlerden bir tane bile fidan ağaç olmadı. Devlet bu alanlar için sulama sistemleri yaptı, birileri gidip onu bile yaktı. Başka illerde olan ormanlar alevlere teslim edilirken bizlerde olmayan ormanlar yakılıyor. Birileri emek verip yapıyor ama halk olarak yapılan işleri korumuyoruz. Geçen sene Kılıçaslan park alanının yakınında iki defa yangın çıktı. Yanacak bir şey kalmadı derken nasıl becerdilerse bu senede mesire alanı içerisinde yangın çıkarttılar.

Ağaçlandırma konusunda yetkililer net bir adım atmalı. Bu ilde insanlar 40 dairenin bulunduğu siteyi yapıp içerisine 10 tane süs ağacını zor dikiyor. Bu ilde yaşayan herkes birey olarak bir ağaç dikip ondan sorumlu olsa geleceğimiz kurtulur. Artık durduk yere ağaç kesen de tedbirsiz ve sorumsuz davranışları nedeniyle yangına neden olan da bedelini çok ağır öderse belki ilerleyen günlerde benzeri yangınlar çıkmaz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatalı Parktan VazgeçmiyorlarÖnceki Haber

Hatalı Parktan Vazgeçmiyorlar

Belediye Personeli Bayramlaşma Sonrası Mesaiye BaşladıSonraki Haber

Belediye Personeli Bayramlaşma Sonrası M...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar