Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Verdikleri Hizmette Kedi İstedikleri Faturada Aslanlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Verdikleri Hizmette Kedi İstedikleri Faturada Aslanlar
Son günlerde GSM operatörleri tarafından cep telefonu faturalarına yapılan zam oranı bazı paketlerde yüzde 400'leri aşarken vatandaşlar il merkezinde bile birçok noktada çekmeyen hatlar konusunda denetim yapması gereken kurumları eleştirdiler.

Ekonomik kriz bahanesiyle halkın kullanmak zorunda olduğu ürünler ve internet ve telefon gibi hizmetlere yapılan zamların denetlenmemesi ve denetimlerin sadece marketler üzerinde bırakılması vatandaşları çileden çıkartıyor.

Son yıllarda il genelinde GSM operatörlerinin altyapılarını değiştirmemeleri ve teknik olarak verdikleri hizmetleri iyileştirmemelerinden kaynaklı olarak artan çekim sıkıntıları artmaya devam ederken taahhütleri dolan GSM operatörlerinin müşterileri kendilerine teklif edilen paket ücretleri karşısında adeta şok oldular.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına rağmen bazı paketler için talep edilen zam miktarları yüzde 400 seviyelerine kadar ulaşırken Aksaraylı vatandaşlar da ülke genelinde olduğu gibi GSM şirketlerine ve bu şirketlerin hizmetleri ile talep ettikleri ücretleri denetlemesi gereken kurumların duruma göz yummalarına tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz ne zaman biteceği belli olmayan ve her yıl bir önceki yılın arandığı bir ekonomik sürecin içerisinde. Sürekli alınan zam haberleri ve artırılan vergiler konusunda süreç ne zaman tamamlanacak kimse bir açıklama yapmıyor. Market raflarındaki ürünler denetlenmesine rağmen bu marketler ile fabrikalar arasında açılan aracı kurumlar ile fiyatların katlanmasının görmezden gelindiği gibi şimdi de GSM firmaları ile internet hizmeti sağlayıcılar TÜİK ve hükümeti adeta yalancı çıkartarak yüzde 400'lere varan zamlar yaptılar. Bu durum herkes tarafından görmezden geliniyor. Ülkede resmi rakamlara göre enflasyon yüzde 60 ise ve bizler bu rakamlara göre maaş zammı alıyorsak hiç kimse bu rakamların üzerinde zam yapmamalı. Bizim maaşlara enflasyon artışı yüzde 60 denilerek zam yapılırken internet ücretleri ile GSM paketlerine yüzde 400 zam yapılıyor ve bu kurumları denetlemesi gerekenler de bu sürece sessiz kalıyorsa bu işte çok büyük bir sıkıntı vardır. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Lütfen artık bu milletin fırsatçılara teslim edilmesine izin vermesin. Bu denetimleri yapması gereken tüm kurumlardan halk olarak şikayetçiyiz. GSM firmaları il merkezinde bile artık taahhüt ettikleri hizmetleri veremez duruma geldiler. Sadece fatura alıyor ve altyapılarını değiştirmiyorlar. Buna rağmen istedikleri rakamlar anormalin de ötesine geçti. Bu firmaların yaptıkları bu zamlar hak ise bu ülkedeki enflasyon artışı yüzde 400 civarıdır ve maaşlara da bu şekilde zam yapılmalıdır. Ayrıca bu firmaların altyapılarını yani vermek zorunda oldukları Aksaray'ın çarşı merkezinde bile verememelerine rağmen bu sürecin denetlenmemesinden de şikayetçiyiz” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak “Üretici Pancar Fiyatlarını Bekliyor”Önceki Haber

Koçak “Üretici Pancar Fiyatlarını Bekliy...

En Etkili Bilim İnsanları Listesine ASÜ’de 7 İsim Yer AldıSonraki Haber

En Etkili Bilim İnsanları Listesine ASÜ’...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar