Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Vali Aydoğdu “Bakanlığımız ile Konunun Takipçisiyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu “Bakanlığımız ile Konunun Takipçisiyiz”
Aksaray’da 14 Aralık günü Ortaköy Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda öğretmen A.R.Y.’nin 5’inci sınıf öğrencisi S.T.K.’yı darp etmesi olayı ile ilgili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu basın açıklaması yaptı. Vali Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de konunun yakın takipçisi olduğunu vurgulayarak yasal sürecin başladığını belirtti.

“Ailenin ve Çocuğumuzun Her An Yanındayız”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu böyle bir olayın kabul edilemez olduğunu söyleyerek yaptığı açıklamada; “Ulusal kanallara, sosyal medya hesaplarına yansıyan ve bizi derinden üzen Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki öğretmenin öğrencisini darp olayı vuku buldu. Öncelikle bu olayın olduğu andan itibaren yani 14 Aralık tarihinden itibaren yapılan işlemleri tek tek anlatmak istiyorum. Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal derhal olaya el koydu. Öğretmen derslerden el çektirildi ve olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirildi. Anında hem Kaymakamımız hem ilçe Milli Eğitim Müdürümüz hem İl milli Eğitim Müdürümüz aileye destek ziyaretleri yaptılar. Çocuğumuz için hem psikolog hem de rehber öğretmen görevlendirilmiştir. Bu olay kamuoyuna hiçbir şekilde yansımadan bu işlemler gerçekleştirilmiştir. Kamuoyuna yansıdıktan sonra da Aksaray halkı bu konuda gerçekten göstermesi gereken tavrı göstermiştir. Çünkü Aksaray şehri süleha, dar-ül ilim olarak bilinen bir şehir. Bu olaydan dolayı sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin il başkanları her an ailenin ve çocuğumuzun yanında oldular.” ifadelerini kullandı.

“Milli Eğitim Bakanımız Sürecin Takipçisi”

Aksaray’da yaşanan öğretmenin öğrencisine darp olayının bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu açıklamasının devamında; “Özellikle vurgulamak istediğim bir husus var. Bu münferit bir olay. Geçtiğimiz gün yapılan bazı yorumlardan dolayı çok üzüldüm. Eğitim camiası 980 bin öğretmeni ile Türk bayrağının dalgalandığı her yerde fedakarca görev yapan öğretmenlerimizle doludur. Bu olaydan hareketle bütün eğitim camiasına ve öğretmenleri zan altında bırakmamak gerekiyor. Her şey süreç olarak işliyor. 2 müfettişimiz dosyasını inşallah pazartesi günü tamamlayacaklar. Bununla birlikte Ortaköy Kaymakamımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir önemli teşekkürü de Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer Bey’e yapıyorum. Olayın olduğu andan itibaren Milli Eğitim Müdürümüzün bakanlığı bilgilendirmesinden sonra bakanımız süreçlerin tamamında bilgi alarak destek sağladılar. Biz de ailemizi ziyaret ederek ailemizi teselli ettik. Bakanımızın geçmiş olsun dileklerini ailemize ilettik. İnşallah çocuğumuz gerekli desteği aldıktan sonra okulunda eğitim ve öğretime devam edecektir. Bizim Aksaray olarak temennimiz bu olayların bir daha yaşanmamasıdır. Ailemize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Kamu Davası Açıldı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı da darp olayı ile ilgili basın açıklaması yaparak “Yazılı ve Görsel Medyada yer bulann ‘’Bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntüleri içeren’’ Aksaray İl Ortaköy İlçesinde meydana gelen habere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında “Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan” kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile

Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır.” ifadelerine yer verildi. (Haber/Fotoğraf: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan Kemer DenetimiÖnceki Haber

Jandarmadan Kemer Denetimi

Öğretmeni Tarafından Darp Edilen Öğrencinin Babası: “Bizi Yalnız Bırakmayın”Sonraki Haber

Öğretmeni Tarafından Darp Edilen Öğrenci...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar