Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Uyarılarda Cezalarda Fayda Etmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyarılarda Cezalarda Fayda Etmiyor
Trafik yoğunluğu yaşanan cadde ve sokaklarda bazı sürücülerin hatalı park ısrarları trafiğin uzun süre aksamasına neden olurken uyarılar da yazılan trafik cezaları da sürücüleri bu ısrarlarından vazgeçirmeye yetmiyor.

150 Binden fazla motorlu kara taşıtının bulunduğu Aksaray’da özellikle otopark sorunu her geçen gün büyürken bazı sürücülerin ikinci ve üçüncü sıra park ısrarları merkez trafiğini tam anlamıyla çıkmaza sokuyor. Şehrin en kalabalık yollarında değişik bahaneler ile kısa süreli araçlarının sinyalizasyon işaretlerini yakarak araçlarını caddelerin ortasına bırakan sürücüler yazılan cezaları ve uyarılara bile aldırış etmezken trafikteki sürücüler bu duruma göz yumulmamasını ve bu şekildeki araçların çektirilmesi gerektiğini söylediler.

Özellikle Ebulfez Elçibey Caddesi, Büyük Bölcek Caddesi, Ankara Caddesi, Eski Sanayi Caddesi ile Kalealtı Caddelerinde sıkça rastlanan duruma polis ekipleri anında müdahale etseler de sürücülerin hatalı park ısrarları ana arterler olan Atatürk bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarına da sıçradı.

Hatalı parklanma konusunda konuşan sürücüler ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafikten önce sürücü sorunu var. Araç sayısı fazla olsa da şu anda doğru kullanıldığı sürece yollarımız yeterli. Ancak bazı sürücüler yolların veya araç yoğunluğunun durumuna bakmadan ısrarla hatalı park yapmaya devam ediyor. Şehrin en işlek noktalarında araçlarının dörtlülerini yakan araç sürücüleri alışverişlerini yaparken çaylarını bile yudumluyorlar. Bu insanlar ne uyarılara ne de yazılan cezalara aldırış etmiyor. Birçoğu polis ekiplerini görünce hemen aracına binerek uzaklaşırken 10-15 dakika sonra yeniden bu yerlere gelerek aynı rezilliklerini sürdürüyorlar. Durmanın kesinlikle yasak olduğu yerlerde araçlarının lastiği patlamış veya arıza yapmış araçlar haricindeki hiçbir araca 30 saniyeliğine bile olsa izin verilmemeli. Artık bir caddede sıkışan trafik diğer tüm caddeleri de kilitliyor. Akşam saatlerine kadar bu saydığımız caddelerde aynı sorumsuz sürücüler bildiklerini okumaya devam ediyor. Fırın önünde 3 sıra araç park edenler nedeniyle Bölcek caddesinde zaman, zaman trafik tamamen duruyor ve o zatın oradan ekmek alıp hareket etmesi bekleniyor. Yıllardır bu durum böyle. Artık polislerimiz bu insanları uyarmak veya sadece ceza yazmakla kalmamalı ve bu şehirde de hatalı park eden araçlar otoparklara kaldırılmalı” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafik Denetimleri SürüyorÖnceki Haber

Trafik Denetimleri Sürüyor

Koçak “Hububat Fiyatından Memnun Değiliz”Sonraki Haber

Koçak “Hububat Fiyatından Memnun Değiliz...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar