sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Ulaştırma Bakanlığı “Aksaray Hava Alanı Yatırım Programında Değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaştırma Bakanlığı “Aksaray Hava Alanı Yatırım Programında Değil”
2002 Yılında yatırım planından çıkartıldıktan sonra atıl hale gelen ve koyun ağılı olarak kullanılan hava alanı sahası konusunda İyi Parti Aksaray milletvekili Ayhan Erel’in sorduğu sorunun cevabı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada “Yatırım programında değil” denildi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in, Aksaray Havaalanına ilişkin KİT komisyonunda sorduğu sorulara Ulaştırma Bakanından yanıt geldi. İYİ Parti Aksaray milletvekili Ayhan Erel; “Havaalanı ilgili verilen cevabın yetersizliği ve Aksaray’a yapılan üvey evlat muamelesinden dolayı üzgün olduğunu, daha önce Aksaray için verilen sözlerin bir an önce tutulması gerektiğini söyledi”

İYİ Parti Aksaray milletvekili Ayhan Erel, TBMM KİT Komisyonunda görüşmeler devam ederken, Aksaray Havaalanı ilgili yaptığı konuşmada; “Bizim Aksaray’ın 1994 yılında ihalesi yapılan, 1998’de de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havaalanımız vardı. Valiliğin imkanlarıyla yaklaşık yüzde 70’i tamamlanmıştı, ancak daha sonra 2002 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte yatırım programından çıkarıldığını verdiğimiz bir soru önergesine verilen cevapta gördük. Tabii ki devletimizin imkanlarını da dikkate alarak bu yüzde 70’i tamamlanan bu havaalanını en azından daha önce AK Partili bir milletvekili arkadaşımız uçuş eğitim alanı olarak değerlendireceklerini söylemişlerdi, o da olmadı. Milli servetin zayi olmaması adına kıymetli Genel Müdürümüzden bu konuya eğilmesini talep ediyorum” demişti.

Erel’in yaptığı açıklamadan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; “Aksaray iline havalimanı yapımı Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün yatırım programında bulunmamakta olup bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak verilen ödenekler doğrultusunda yapımı değerlendirilecektir” denildi. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Milyonları Kazanıp Asgari Ücretli Kadar Vergi ÖdemedilerÖnceki Haber

Milyonları Kazanıp Asgari Ücretli Kadar...

Araç Sayısı 138 Bini AştıSonraki Haber

Araç Sayısı 138 Bini Aştı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar