Aksaray’ın yöresel lezzetlerinden olan tulum kebabı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın başvurusu ile Slow Food Vakfı’nın Ark Of Taste listesine alındı.
Slow Food Vakfı, 100'den fazla ülkede faaliyet göstererek, binlerce küçük ölçekli üreticiyi projelerine dâhil edip teknik yardım, eğitim, üretici değişimi ve iletişim sağlıyor. Vakıfta Ark Of Taste (Tat Gemisi) kapsamında geleneksel ürünler toplanarak hem ürünlerin korunmasına hem de farkındalık yaratılmasına destek oluyor. Slow Food üyesi olan Aksaray AHİKA’nın başvuruları ile aksaray’ın yöresel lezzetlerinde ilk sıralarda yer alan tulum kebabı Ark Of Taste (Tat Gemisi) listesine alındı.
Aksaray tulum kebabının yapılışı ve tarihçesi ile ilgili bilgilerin yer aldığı listede şehrin kültürel miraslarından söz ediliyor. Olağanüstü bir lezzete sahip olduğu bahsedilen tulum kebabının geçmişte çobanlar tarafından pişirildiği ve günümüzde bu özelliğini kaybettiği bilgisi veriliyor. tat gemisi listesinde yer alan bilgiye göre Aksaray'da tulum kebabı yemeğini pişirme neredeyse yok denecek düzeyde yapıldığı söylenirken, Aksaray merkezde sadece bir restoranda haftanın sadece bir günü yemek pişirilip müşterilerin beğenisine sunulduğu belirtildi. (Haber: S. OLGUN)
Yorum Yazın