Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TÜİK “Tarımsal Girdilerdeki Artış % 33,25” dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK “Tarımsal Girdilerdeki Artış % 33,25” dedi
Türkiye İstatistik Kurumu Tarımsal Girdi Fiyatları konusundaki istatistiğini açıkladı. TÜİK verilerine göre tarım ürünleri girdi fiyat artışı yüzde 33,25’e geriledi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarımsal girdi fiyat endeksi ile ilgili son verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre yıllık bazdaki artış yüzde 33,25 artarken önceki yıla göre düşüş oranı dikkat çekti.

TÜİK tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Tarım-GFE'de (2020=100), 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,39 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %22,33 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %33,25 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %43,15 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %0,99 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %3,75 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %30,90 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %48,51 artış gerçekleşti” denildi.

TÜİK’in açıklamalarını değerlendiren Aksaraylı üreticiler ise TÜİK’in tarımsal anlamdaki verilerin hep iyimser olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “TÜİK tarım ürünleri konusunda yıllardan beridir çok güzel veriler açıklıyor. Halkımızda bu nedenle bizlere hep çok fazla kazanıyormuşuz gibi bakıyor. Yani ülkedeki pahalılık ve enflasyonunun ana sorumlusu olarak bizleri ve diğer esnafları görüyorlar.

Ne yazık ki bu veriler ile tarlalardaki veriler birbirine benzemiyor. Bu verileri hazırlayan değerli memurlar nerelerden nasıl veriler alıp onları analiz ediyor bunu bir gözden geçirmek gerekiyor. Şu anda Aksaray’ın bir kısmında pancar ve patates hasadı, diğer kısmında önümüzdeki yıl için ekim hazırlıkları yapılıyor. Traktörler su gibi mazot yakıyor. Su konusunda artık süreci demeye gerek bile kalmadı. Aksaraylı çiftçiler yakında su ararken petrol bulacak boyuta geldiler. Bunların her biri maliyetlere girmeli. Elektriğe gelen zam, motorine gelen zam, sulama masrafları, gübre ve tohum paraları ile işçilik bu verilere giriyor mu? Merak ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Krize Rağmen Satanda, Alanda ArttıÖnceki Haber

Krize Rağmen Satanda, Alanda Arttı

Hak Sahipleri Soruyor “Bu Nasıl Fiyat?”Sonraki Haber

Hak Sahipleri Soruyor “Bu Nasıl Fiyat?”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar