Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafik Tedbirleri İşe Yaradı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Tedbirleri İşe Yaradı
Aksaray il emniyet müdürlüğü il jandarma komutanlığının bayram öncesinde aldığı sıkı tedbirler nedeniyle şehirlerarası kara yollarındaki trafik kaza istatistikleri en alt seviyeye kadar düşürüldü.

Geçmişte yaşanan büyük çaplı trafik kazaları ile gündem olan ve özellikle de bayram öncesi yolların kan gölüne döndüğü Aksaray’da son dönemde uygulanan sıkı trafik tedbirleri sayesinde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında istatistikler yüz güldürmeye başladı.

Konumu itibariyle Türkiye’nin merkezinde olan Doğu-Batı ile Kuzey-Güney bağlantı noktası olması nedeniyle gün içerisinde on binlerce ağır ve hafif aracın geçiş yaptığı Aksaray’da ulaşıma açılan otoyolun trafik açısından büyük oranda yükünü çekmesine rağmen artan araç sayısına bağlı olarak E-90 kara yolunda trafik yoğunluğu bayram sürecinde artıyor. Tatil için Akdeniz bölgesi ile Ege bölgesine gitmek isteyen vatandaşların tek geçiş noktası durumunda olan Nevşehir, Aksaray ve Konya güzergâhlarında tatilin başlamasıyla trafik yoğunluğu en üst seviyeye çıkarken İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Ankara gibi illerden bayram ve yaz tatili için Doğu illerine gidecek vatandaşların Ankara, Aksaray ve Adana karayolunda oluşturduğu yoğunluğun bir felakete neden olmaması için günler öncesinden hazırlıklarını yapan il emniyet müdürlüğü il jandarma komutanlığı ekipleri teknolojik denetim sistemlerine ek olarak uyguladıkları ek denetimler sayesinde trafik konusunda felaketin yaşanmasına engel olurken sürücüleri ise sürekli olarak uyararak kazaların önüne geçtiler. İl genelinde meydana gelen trafik kazaları yaşansa da yaşanan kaza verileri bu bayramda en düşük seviye ile kayıtlara geçti. 9 sürecek olan bayram tatilinin sonunda da denetimlerini sürdürecek olan polis ve jandarma timleri sürücülerin trafik kuralları konusunda dikkatli olmalarını istediler. (Haber: Cumali DAĞ)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devrilen ATV'nin Sürücüsü Yaşamını YitirdiÖnceki Haber

Devrilen ATV'nin Sürücüsü Yaşamını Yitir...

Bayram Sonuna Kadar Boş KalmadıSonraki Haber

Bayram Sonuna Kadar Boş Kalmadı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar