Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafik Denetimleri Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Denetimleri Sürüyor
Aksaray genelinde denetimlerini sürdüren trafik ekipleri emniyet kemeri ve cep telefonu kullanan sürücüleri önce uyarıp sonra cezalarını kesiyor.

Yaz ayının gelmesi ve kent merkezinde trafik yoğunluğunun artması ile insanüstü bir çalışma temposunda sıcak havaya aldırış etmeden görev yapan polis ekipleri trafik akışını sorunsuz şekilde sağlama görevlerinin yanında denetimleri de sıklaştırdı. Şehrin işlek noktalarında değişik zamanlarda yapılan uygulamalarda sürücülerin belgeleri ve araçların evrakları incelenirken araç içerisindeki sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrol ediliyor. Son dönemde direksiyon başında yasak olmasına rağmen kullanılan cep telefonları konusunda da denetimlerine hız veren polis ekipleri hataları tespit edilen araç sürücülerini uyardıktan sonra ilgili maddelerden cezalarını yazıyor.

Yapılan uygulamalar yerine ve şekline göre değişim gösterirken uygulamalar sayesinde emniyet kemeri kullanımın alışkanlık haline getirilmesi ve seyir halindeyken veya direksiyon başında cep telefonu kullanımın kalıcı olarak önüne geçilmesi hedefleniyor.

Uygulamalar hakkında konuşan Aksaraylılar; “Polis ekiplerimizin yapmış olduğu asayiş uygulamalarına da trafik uygulamalarına da sonuna kadar destek veriyoruz. Elbette bizlerde 2-3 dakika beklemek zorunda kalıyoruz ama bu denetlemeler öncelikle polislerimizin değil bizlerin güvenliği için yapılıyor. Son yıllarda özellikle seyir halinde cep telefonu kullanımı yaygın hale geldi. Özellikle trafik ışıklarında duran sürücüler sosyal medya sayfalarını güncelledikleri için trafik akışı bir türlü sağlanamıyor. Dakikalarca beklenen kırmızı ışıkta sadece telefonunu güncelleyen yoluna devam ederken bu sorumsuz yüzünden diğer araçlar yeniden ışığa takılıyor. Cep telefonu kullanımı konusunda kesinlikle uyarı yapılmamalı ve cezasız kalmamalı. Araç park haline geçmediği sürece sürücülerin ellerinde cep telefonu olması bizce ceza yazılması için yeterli. Bu sıcak havada bizler 5 dakika güneş altında duramazken saatlerce denetim yapan polislerimizin bizler için çalıştığını kimseler unutmasın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Alanda Lider Olan Aksaray, Bu Alanda SonuncuÖnceki Haber

Her Alanda Lider Olan Aksaray, Bu Alanda...

Uyarılarda Cezalarda Fayda EtmiyorSonraki Haber

Uyarılarda Cezalarda Fayda Etmiyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar