Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

TOKİ’den Sorularının Cevaplarını Bekliyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ’den Sorularının Cevaplarını Bekliyorlar
Aksaray genelinde TOKİ’nin 9’uncu etap, ilk evim, ilk arsam projesi kapsamında müstakil arsa çıkan hak sahipleri ve ilk projeden dükkan sahibi olamayan sanayi esnafları TOKİ’nin açıklamadığı fiyatlar nedeniyle zararlarının her geçen gün büyüdüğünü söylediler.

Konut ve işyeri sıkıntısının büyüdüğü Aksaray’da TOKİ tarafından yaptırılan ya da dağıtımı yapılacak olan arsa projelerindeki fiyat belirsizlikleri ve aradan geçen zamana rağmen hiçbir açıklama yapılmaması hak sahiplerinin zararlarını artırıyor.

İlk olarak yıllar öncesinde temeli kazılan ve sonrasında müteahhit firmanın işten çekilmesiyle yıllarca boş kalan ve temelindeki su birikintisinde bir çocuğun boğularak yaşamını yitirdiği İstiklal Mahallesindeki 9’uncu etapta 2024 yılının ilk günlerinde başlayan inşaat çalışmaları tahminlerden hızlı ilerlerken çekilişte hak sahibi olan Aksaraylılar aradan geçen bunca zamana rağmen TOKİ tarafından bir peşinat veya ödeme planı çıkartılmamasının artan fiyatlar nedeniyle kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Bu Daireler Bizlere Verilecek mi? Verilecekse Fiyatlar Hangi Koşullarda Belirlenecek?

9’ıncı etapta konut hakkı olan çok sayıda vatandaş hayalini kurdukları binaların yükselişini merakla takip ederken konutların teslim tarihi ve konutlarla ilgili kura çekimi konusunda bir muhatap bulamadıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “TOKİ’nin 100 bin konut projesi kapsamında yıllar önce başvuru yaptık ve başvuru sonrası yapılan kura çekiminde konut hakkını kazandık. Aradan geçen yıllarda çeşitli aksilikler oluştu ve yaklaşık 4 yılsonunda inşaat çalışmaları başladı. Bu çalışmaları takip ediyoruz. Yaklaşık 7 ay içerisinde birçok blok tamamlandı ve ince işlik için beklenmeye başlandı. Aynı dönemde ilçelerde başlayan inşaatlar tamamlanarak hak sahipleri belirlenirken burada belirsizlik devam ediyor. Bu konutlardaki yerimiz neresi? Ne kadar peşinat ödeyeceğiz? Ya da ödemeler ne zaman başlayacak? Gibi sorularımıza cevap bulamıyoruz. Çünkü bu soruları soracak bir yetkili bulamıyoruz. Ülkede ekonomik kriz var. Maliyetler sürekli olarak artıyor. Nereye kadar da artacağı belli değil. Artık TOKİ’nin konut numaralarını belirlemesini ve ödeme planını açıklamasını bekliyoruz. Bu konuda basın aracılığı ile ya da cep telefonlarına gönderilecek mesajlarla bir bilgi vermelerini istiyoruz. Geciken her gün ödeme tutarları daha da yükseliyor” dediler.

Arsalar Nerede? Bu Arsalara Ne Kadar Ödeme Yapacağız?

Yine TOKİ tarafından ilk evim ilk arsam projesi kapsamında Aksaray merkezde 500’de dağıtılacağı duyurulan 500’den fazla arsa için de belirsizlik sürerken arsalarda hak sahibi olan vatandaşlar da arsa yerleri ve ödeme belirsizliğinin sürdüğünü belirterek yaptıkları açıklamalarda; “TOKİ’den ilk evim, ilk arsam projesi kapsamında kura ile hak sahibi olduk. Kura gününden beri bu konuda yer açıklanmasını bekliyoruz ama arsa yerleri bile belirsiz. Son olarak gelen mesajlarda şehirde 3 farklı noktanın arsa projesi kapsamında ayrıldığı bildirildi. Ancak bu arsa yerlerinden hangisinde hak sahibi olunduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Ayrıca bu arsalar için TOKİ bizlerden nasıl bir ödeme planı ile ödeme isteyecek bu da belirsiz. Aylık ödemeler konusunda bari bir açıklama yapılsa o duruma göre kendimizi ayarlayacağız. Artık Bu yerlerle ilgili net konum bilgisi ile ev yerleri için ödenecek peşinat ile taksit tutarlarının açıklanmasını bekliyoruz” dediler.

Sanayi Projesinin 2’inci Etabı Ne Oldu?

Yine TOKİ ve belediye işbirliği ile yaptırılan yeni sanayi projesinden o dönemde başvuru yapmadıkları ya da o gün şartlarında esnaf olmadıkları için dükkân başvurusu yapamadıkları için eski sanayi içerisinde kalan esnaflar da açıklamalarında; “TOKİ tarafından yapılan ve hak sahiplerine teslimatı yapılan sanayi projesinde ikinci etap ne oldu? Bu projenin tamamlanacağı tarih, ödeme planı ve hak sahipleri listeleri ne zaman açıklanacak. Bu proje konusunda TOKİ’den hiçbir açıklama yapılmıyor. O dükkânlar daha önceden dükkân alan ve satan esnaflara da verilecek mi? Bütün bu konularda sorularımız cevapsız kalıyor. Artık birileri gelip bu yerler hakkında bir açıklama yapmalı. Biz şu anda harabeler içerisinde projeyi bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Haftadır Yok Satılan Sigaralar Bir Gecede Ortaya ÇıktıÖnceki Haber

Bir Haftadır Yok Satılan Sigaralar Bir G...

Kök Hesabı Can SıkacakSonraki Haber

Kök Hesabı Can Sıkacak

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar