Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sokak Sevdamızda Azalma Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak Sevdamızda Azalma Yok
30 Nisan Perşembe akşamı başlayan sokağa çıkma yasaklarında bazı işletmeler kapatılırken vatandaşlar evlere sığmıyor. İl genelinde nerdeyse tüm cadde ve sokaklar kısıtlamadan habersiz.

30 Nisan akşam saatinde başlayan ve 17 Mayıs tarihinde son bulacak olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ülke genelinde başladı. Aksaray denetim uygulamaları günün belli saatlerinde bazı noktalarda devam ederken Çarşı merkezi başta olmak üzere neredeyse tüm mahalleler ve ara sokakların dolu olması evlerinde kapatılmak zorunda kalan iş yeri sahipleri ile kurallara uymaya çalışan vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Yasağın başladığı ilk andan beri belli başlı sebepleri bahane eden kişilerin akşam saatlerine kadar cadde ve sokaklarda gezmeye devam ettiğini belirten vatandaşlar oluşan araç yoğunluğuna da anlam veremediklerini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “17 Gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı gerekçesi ile bizler dükkanlarımızı kapatarak evlerimize kapandık. Ama gün içerisinde ara sokaklar başta olmak üzere tüm Aksaray genelinde kalabalıklar ve araç trafiğinin yaşandığını duyuyoruz. Bu yasaklar sadece bizler için miydi. Bunun denetimlerinin daha sıkı ve gerekiyorsa cazai işlemlerle yapılması gerekmiyor mu. Aksaray genelinde neredeyse herkesin cebinde bir izin kağıdı var Akşama kadar yüzlerce hatta il genelinde binlerce araç durduruluyor içerisinde muafiyet belgesi olmayan neredeyse yok. Bu tür uygulamalar ile ileride olan yine sadece kurallara uyan kişilere olur. Bu kadar çocuk ve genç mahalle arasında ne iş yapıyor? Yasak günün de trafikte neden bu kadar araç var? Kısıtlama kurallarına uyulmayacak her şeye göz yumulacaksa bizler neden dükkanlarımızı kapatarak evlerimize kapandık?” sorularını sorarken ülke genelinde e devlet üzerinden  milyonlarca kişinin görev belgesi aldığı ve halen de ilgili siteye girmekte sıkıntı çekildiği bu nedenle de başvuruların 7 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı öğrenildi. (Haber:S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Girişimcilerden 3 Ayda 3 Ton Geri DönüşümÖnceki Haber

Kadın Girişimcilerden 3 Ayda 3 Ton Geri...

Marketler Pazar Esnafına Aracılık EdecekSonraki Haber

Marketler Pazar Esnafına Aracılık Edecek

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar